Šopský šalát s bulharským syrom

K receptu

Tento svieži, šťavnatý letný šalát je pokrmom bulharskej kuchyne, ale je obľúbený nielen v tejto krajine, ale aj v Srbsku, Čiernej Hore, Albánsku a Českej republike, ako aj v mojej kuchyni)) Jeho názov pochádza z názvu západná etnická skupina Bulharov – „obchody“. Biely syr, zelené uhorky a červené paradajky symbolizujú farby bulharskej vlajky. Zverejnil som to na svojom instagramovom účte už veľmi dávno, ale dostal som sa sem až teraz)) Pôvodne sa volalo po bulharskom syre, ale ukázalo sa, že je oveľa jednoduchšie nájsť srbský syr v okolitých obchodoch.

zložitosť: ľahko Kalórie: 196,05 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 5 min Pridať. čas: 10 min Použité: 6,97 g/14,46 g/8,05Žiadna tepelná úpravaBulharská kuchyňaVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraObčerstvenieŠalátVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIEBulharský syr vyrobený z kravského alebo byvolieho mlieka 100 – 150 g paradajok (obyčajných alebo čerešňových) 250 – 260 gogurts (najlepšie elastických, chrumkavých) 250 – 260 g sladkej papriky 250 – 260 g petržlenu, kôpru a zelenej cibule 1 zväzok citrónovej šťavy 1 polievková lyžica. l. extra panenský olivový olej 2 lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zeleninu umyte mydlom, opláchnite studenou (najlepšie filtrovanou) vodou a osušte na papierovej utierke. Zeleninu tiež umyte studenou vodou, opláchnite filtrovanou vodou a osušte.

Krok 2

Uhorky ošúpeme, zbavíme ich koncov a dužinu nakrájame na veľké kocky (približne 1,5 x 1,5 cm). Vložte do šalátovej misy.

Krok 3

Paradajky prekrojte na polovicu, zbavte stopiek a potom nakrájajte na kocky (ak používate cherry paradajky, prekrojte ich na polovicu). Pridajte paradajky k uhorkám.

Krok 4

Papriku prekrojte na polovicu, odstráňte stopku, semená a vnútorné blany a potom ju nakrájajte na veľké kocky. Pridajte k zelenine do šalátovej misy.

Krok 5

Zeleninu po odrezaní dlhých stoniek petržlenu a kôpru a korienkov cibule (ak sú k dispozícii) nasekajte nadrobno a vložte do šalátovej misy.

Krok 6

Šalát polejeme olejom, pokvapkáme citrónovou šťavou a jemne premiešame. Šalát nie je potrebné pridávať, ale ak chcete, môžete pridať trochu soli, ale potom nezabudnite šalát znova premiešať.

Krok 7

Obal so syrom feta umyte teplou vodou a mydlom (aby sa do šalátu nedostali mikróby, keďže syr feta nie je v tomto recepte varený). Otvorte, vypustite srvátku (ak existuje) a odložte (ak je to potrebné). Syr nastrúhajte na hrubom strúhadle priamo do šalátovej misy a šalát môžete podávať na stôl. Dobrú chuť!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Na šalát budete potrebovať 2-3 vetvičky petržlenovej vňate, kôpru a cibuľky (žiaľ, v zložení výrobkov som nenašiel vhodnú mieru, preto som na všetko uviedol 1 zväzok).

UŽITOČNÉ RADY

Pokúste sa jesť tento šalát čerstvo pripravený: skladovanie dlhšie ako 2-3 hodiny (a potom v chladničke) je nežiaduce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik