Squashový kaviár s hubami
K receptu
Squashový kaviár s hubami je ideálnou voľbou pre tých, ktorým bežný kaviár pripadá príliš nudný alebo dokonca nevýrazný. To sa teda rozhodne nedá povedať o jedle, ktorého recept je uvedený nižšie! Obsahuje voňavé lesné huby, ktoré premenia jednoduchú vidiecku prípravu na lahodný snack. Tým však prekvapenia nekončia! Tekvicový kaviár sme neokorenili iba soľou, ale korením (sušenými bylinkami), vďaka čomu bola vôňa jedla jemnejšia. Pridali tiež kurkumu, ktorá poskytla občerstveniu jasnú, veľmi krásnu farbu. Vo všeobecnosti je tekvicový kaviár s hubami chutný, aromatický a vyzerá veľmi chutne!
zložitosť: priemer Kalórie: 44,67 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 0,66 g/2,68 g/4,42KonzervovanieDusenie, chradnutiePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEcuketa – 2 kg pohánka cibuľa – 4 ks čerstvé huby (sviňa, líšky, hríb) – 500 g paradajky – 1 kg rastlinný olej – 150 ml kurkuma – 1 polievková lyžica. l.soľ – 2 polievkové lyžice. l.cukor – 80 jablčný ocot – 5 lyžičiek. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie na kaviár. Cuketu umyjeme a nakrájame na malé kocky. Ak je šupka tvrdá, najskôr ju ošúpte. Veľké semená môžu byť tiež odstránené.
Krok 2
Ošúpte a nakrájajte cibuľu na kaviár. Huby umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky rovnakej veľkosti ako cuketa. Paradajky umyte a odstráňte šupku a semená. Nakrájajte na kocky (zamerajte sa na cuketu a šampiňóny).
Krok 3
Vo veľkej panvici zohrejte polovicu rastlinného oleja. Pridajte cibuľu a za stáleho miešania opečte do zlatista. Pridajte kurkumu a soľ s korením, premiešajte.
Krok 4
Pridajte cuketu, premiešajte a smažte za stáleho miešania na strednom ohni 15 minút. Pridajte paradajky a cukor. Premiešame a na miernom ohni dusíme ďalších 15 minút.
Krok 5
Smažte huby oddelene v zostávajúcom rastlinnom oleji (10 minút). Pridajte do hrnca so zeleninou. Udržujte na ohni ďalších 10 minút, aby sa tekutina mierne odparila a kaviár zhustol. Zalejeme octom a privedieme do varu.
Krok 6
Horúci tekvicový kaviár s hubami vložte do suchých sterilizovaných pohárov. Prikryjeme pokrievkami a vložíme do hrnca s horúcou vodou. Sterilizujte 10 minút.
Krok 7
Poháre prikryte viečkami. Vyklopte na dvojito zloženú utierku a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote. Squashový kaviár s hubami by sa mal skladovať v chladničke.
UŽITOČNÉ RADY
Pred podávaním posypte tekvicový kaviár so šampiňónmi nakrájanou zelenou cibuľkou, nasekaným cesnakom alebo nasekanými bylinkami podľa chuti.
MIMOchodom
Na prípravu tekvicového kaviáru podľa tohto receptu môžete použiť skôr šampiňóny ako lesné huby. Ale aby som bol úprimný, s prvými je predjedlo oveľa chutnejšie.