K receptu
Keď sme sa s manželom vzali a prvýkrát sme pripravovali tento šalát, povedal, že chutnejší Olivier ako tento v živote nejedol… S urazenou tvárou som ho opravil, že to nie je Olivier, ale Stolichny. a odvtedy ma vždy dráždi tým, že to nazýva nejako zle… Ale toto je jeho obľúbený šalát! Všetci naši priatelia, keď nás prídu navštíviť, sa vždy pýtajú, či som pripravil svoj najchutnejší šalát? Vo všeobecnosti, klasika žánru v mojom podaní, pozývam vás!
zložitosť: ľahko Kalórie: 567,86 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 30 min Pridať. čas: 40 min Použité: 51,00 g/33,06 g/16,70VarenieVečeraVečeraŠalátNový rokINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍzemiaky – 3 ks vajcia – 5 ks jablko (zelené, veľké) – 1 ks nakladaná uhorka. zelený hrášok (konzervovaný) – 250 g kuracie prsia – 2 ks hovädzí jazyk – 1 ks majonéza – 250 g soľ – 2 lyžičky. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Varte zemiaky, mrkvu, vajcia, mäso. Ochlaďte a ošúpte.
Krok 2
Vopred uvaríme hovädzí jazyk, dobre očistíme.
Krok 3
Všetku uvarenú zeleninu a vajcia, červenú cibuľu, čerstvé a nakladané uhorky a zelené jablko nakrájame na malé kocky. Pridajte zelený hrášok. Mäso tiež nakrájame na malé kocky. Všetko premiešajte, pridajte soľ a majonézu podľa chuti.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak nie ste pripravení zjesť celý šalát hneď, dochuťte trochu majonézou, ale je lepšie to urobiť 30-40 minút pred podávaním, aby sa všetky ingrediencie „spriatelili“ s majonézou.
UŽITOČNÉ RADY
Je veľmi vhodné variť všetku zeleninu, vajcia a mäso v dvojitom kotli: kuracie prsia na spodnom poschodí, zeleninu a vajcia na druhom, 30-35 minút.