K receptu
Je to tradičná polievka národnej kuchyne Bulharska, ale milujú ju aj Albánsko, Macedónsko a Turecko. Ideálne jedlo v horúcom počasí, tarator sa podáva veľmi studený. Má len jednu nevýhodu: nehodí sa ako obed uprostred pracovného dňa. Inak budete musieť na svojich kolegov dýchať cesnak… Východisko je len jediné: celá kancelária žerie tarator!
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 2 hodiny Pridať. čas: 15 minpolievkaINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ600 ml hustého prírodného jogurtu 1 dlhoplodá uhorka 2 strúčiky cesnaku malá hrsť lúpaných vlašských orechov 4 polievkové lyžice. l. olivový olej niekoľko vetvičiek kôpru soľ, čerstvo mleté čierne korenie minerálna voda Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cesnak nasekáme, dáme do mažiara so soľou a rozdrvíme na pastu. Premiestnite do vychladenej misky alebo misy.
Krok 2
Uhorku ošúpeme (voliteľné) a nakrájame veľmi jemne alebo nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridajte do misy s cesnakom, premiešajte.
Krok 3
V tej istej mažiari rozdrvíme orechy nie veľmi najemno. Vložte aj do misy. Nalejte jogurt a maslo, dôkladne premiešajte.
Krok 4
Kôpor nasekáme nadrobno. Obsah misy zrieďte minerálnou vodou na požadovanú hrúbku. Paprika podľa chuti a podľa potreby soľ. Pridajte kôpor, premiešajte a dajte do chladničky aspoň na 1 hodinu.
MIMOchodom
Tarator sa často podáva s drveným ľadom, ktorý sa kladie na taniere. Ak chcete dodať viac sviežosti, môžete polievku posypať natrhanými lístkami mäty.