K receptu
Výživný, šťavnatý, chutný šalát! Dobré samotné alebo ako príloha k rybám alebo hydine. Šalát je navyše chudý, čo osloví vegetariánov a pôstnych ľudí.
zložitosť: ľahko Kalórie: 458,44 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 15 min Pridať. čas: 10 min Použité: 9,60 g/34,55 g/28,14Žiadna tepelná úpravaAmerická kuchyňavečeravečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEfazuľa (varené) 150 gavokáda 1 ks sladká cibuľa 2 ks čili tretina struku olivový olej 2-3 lyžice. l.šťava citrón soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Šalát je možné pripraviť za 20 minút, ak ste už fazuľu uvarili. Ak chcete, môžete použiť konzervovaný.
Krok 2
Cibuľu nakrájame na pierka, paradajky na plátky, čili papričku nasekáme nadrobno. Aby to nebolo príliš pikantné, je lepšie z papriky odstrániť semienka. Šalát osolíme, pridáme olivový olej a premiešame.
Krok 3
Avokádo ošúpeme, zbavíme kôstky a nakrájame na kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridajte do šalátu a jemne premiešajte. Avokádo pridávame ako posledné, aby kúsky ostali neporušené a pri mixovaní sa dali roztlačiť. V prípade potreby pridajte do šalátu ešte citrónovú šťavu alebo soľ podľa chuti.