K receptu
Na pulte som videl hrubú filetu z tresky so širokým chrbtom – hneď som si ju chcel kúpiť a uvariť s niečím ako šťavnatá salsa.
zložitosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 20 min Pridať. čas: 20 minRúraPraženiePečenieDusenie, chradnutietalianska kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIEna omáčku: 2 lyžice olivového oleja štipka červenej papriky 2 malé strúčiky cesnaku 400 g cherry paradajok rozpolených 60 ml suchého bieleho vína hrsť nadrobno nakrájanej čerstvej bazalky 2 lyžice citrónovej šťavy 1 lyžička citrónovej kôry štipka soli štipka korenia na tresku : 2 polievkové lyžice olivového oleja 500 – 600 g filé z tresky nakrájanej na veľké kúsky slané biele korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 180° C. Na panvici rozohrejeme na strednom plameni olej, pridáme cesnak, červenú papriku a minútku podusíme. Pridajte paradajky a varte na miernom ohni 9-12 minút. Pridajte víno, premiešajte a priveďte omáčku do varu. Pridáme bazalku, citrónovú šťavu, citrónovú kôru, soľ, korenie a povaríme ďalšie 2 minúty. Odstráňte panvicu z ohňa a preneste omáčku do samostatnej misky.
Krok 2
Ochutenú tresku opekáme na olivovom oleji z oboch strán 5 minút. Rybu preložíme do pekáča a pečieme ďalších 5 minút.
Krok 3
Hotovú rybu prelejeme omáčkou a podávame.
UŽITOČNÉ RADY
Víno je možné nahradiť aromatickým kuracím vývarom, ale odporúčam variant s vínom: alkohol sa úplne odparí a stopa vône a kyslej chuti tam veľmi dobre zapadá