Vaječné obálky so syrom a šunkou
K receptu
Vaječné obálky so syrom a šunkou vám pomôžu spestriť víkendové raňajky. Sú to rovnaké miešané vajíčka, ale s výdatnou náplňou. Plátky syra a šunky sú zabalené v strede obálky s vajíčkami. Ale s dostatkom fantázie sa dá náplň meniť podľa ľubovôle. Namiesto šunky poslúži akákoľvek klobása – údená alebo lekárska. A ak chcete rafinovanosť reštaurácie, pridajte plátok prosciutta. Tvrdý syr možno nahradiť mozzarellou alebo suluguni. K existujúcim ingredienciám môžete pridať zeleninu, ako je paprika a paradajky. A podávajte ako v reštaurácii s listom šalátu, plátkami uhorky a vetvičkou koriandra.
zložitosť: ľahko Kalórie: 507,11 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 34,57 g/45,21 g/6,66PraženieRaňajkyVečeraHlavný chodVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE+4Porcie-Tvrdý syr 200 gŠunka 200 gRafinovaný rastlinný olej 20 mlKuracie vajce 8 ks.Dill 2 pobočkyMleté čierne korenie 2 gKorenie Herbes de Provence 1 lyžičkaSoľ 1 lyžička Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie podľa zoznamu na vaječné obálky so syrom a šunkou. Vyberte vajcia z chladničky, kým nebudú mať izbovú teplotu.
Krok 2
Pre tento recept je vhodný tvrdý syr. Nastrúhajte ho na jemnom strúhadle do samostatnej misky a odložte zatiaľ bokom. Nastrúhaný syr prikryte fóliou, aby nevyschol.
Krok 3
Vyberte si akúkoľvek šunku. Nastrúhajte ho na hrubom strúhadle do inej misky. Ak je príliš mäkký a láme sa, jednoducho ho veľmi jemne narežete nožom.
Krok 4
Vajcia rozbijeme do malej misky, ochutíme soľou a korením a miešame, kým sa bielky a žĺtky nespoja. Najlepšie je to urobiť vidličkou.
Krok 5
Umyte vetvičky kôpru a osušte. Odstráňte tvrdé stonky. Listy nakrájajte veľmi jemne a vložte do vaječnej zmesi. Pridajte provensálske bylinky a premiešajte.
Krok 6
Panvicu namažte tenkou vrstvou rastlinného oleja pomocou cukrárskeho štetca. Naberačkou zalejeme vaječnou zmesou a opekáme z jednej strany asi 2 minúty. Vzniknutú omeletu opatrne vareškou prevráťte na druhú stranu a varte ďalšiu 1 minútu.
Krok 7
Do stredu omelety položte strúhaný syr a šunku. Omeletu obalíme obálkou (najskôr preložíme ľavý a pravý okraj do stredu, stlačíme špajdľou. Potom preložíme horný a spodný okraj a opäť stlačíme špajdľou). Prevráťte ho na druhú stranu a varte ďalších 30 sekúnd.
Krok 8
Pripravte si aj všetky obálky. Robí asi 12 kusov, v závislosti od hrúbky omelety. Môžete podávať s čerstvou zeleninou, zdobené akoukoľvek zeleninou.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 22,68 g (28,35 % dennej hodnoty) • tuky 19,39 g (21,54 %) • uhľohydráty 2,78 g (1,65 %) • kcal 280,56 (15,59 %) • sodík 912,13 mg (62,91 %) • cukor spolu 0 0,46 %) • EFA 7,96 g (39,80 %) • vláknina 0,41 g (1,37 %)
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Šunku a syr na vaječné obálky nemusíte strúhať sami, môžete použiť hotové plátky. Kusy zarovnajte, v prípade potreby orežte nožom. Umiestnite do stredu omelety a zložte do obálky. Všetky obálky budú mať rovnaký tvar.
UŽITOČNÉ RADY
Ak obaly od vajec so syrom a šunkou nie sú veľmi hladké, kvôli estetike orežte okraje nožom. Plnka už zamrzla a neroztečie sa na plechu.