K receptu
Tí, ktorí sa chcú naučiť variť rýchle jedlá, by sa mali poučiť zo skúseností šéfkuchárov z juhovýchodnej Ázie. O rýchlom občerstvení vedia určite veľa. V priebehu niekoľkých minút sa pred vami objavia výdatné, zdravé a prekvapivo chutné jedlá. Napríklad toto!
zložitosť: priemer Kalórie: 223,01 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 25 min Použité: 12,47 g/7,50 g/15,52Vietnamská kuchyňapolievkaINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 liter hovädzieho vývaru 200 g hovädzej sviečkovice 200 g ryžových rezancov 1 stredná mrkva 1 stredná uhorka 2 listy čínskej kapusty 1 malý zväzok koriandra 1 červená čili paprička 1/2 – 1 ČL. sriracha horúca omáčka 1 lyžička. sezamový olej 2 lyžice. l. sójová omáčka 1 polievková lyžica. l. rybia omáčka a soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ryžové rezance podľa návodu na obale.
Krok 2
Položte panvicu s vývarom na oheň a priveďte do varu. V tomto čase nakrájajte mrkvu a uhorku na tenké prúžky, nahrubo nasekajte koriandr a najemno nakrájajte čínsku kapustu. Chilli papričku zbavíme semienok a nasekáme nadrobno. Panenku nakrájajte na tenké plátky (ak je to možné, vložte ju na 10 minút do mrazničky, aby sa dala ľahšie krájať).
Krok 3
Vložte mrkvu do vriaceho vývaru a varte 3 minúty. Potom pridajte omáčky: sójovú, rybiu a sriracha. Pridajte panenku a varte ďalšie 2 minúty. Pridáme čínsku kapustu, čili, uhorku a koriandr a dusíme ďalšiu 1 minútu. Nalejte sezamový olej a vyberte panvicu z ohňa. V prípade potreby polievku dosolíme.
Krok 4
Rezance zalejeme vriacou vodou a poukladáme na taniere. Zalejeme polievkou a ihneď podávame.