K receptu
Pre výdatnejší obed opečte alebo pošírte vajíčko a navrch dajte horúci syr.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 25 min Pridať. čas: 12 hPraženieVečeraPopoludňajšie občerstvenieObčerstvenieVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE600 g čerstvého suluguni rozpusteného masla čerstvo mletého čierneho korenia (koriander, estragón) na servírovanieNa dochutenie:3 veľké zrelé paradajky (môžu byť viacfarebné) 1 sladká červená cibuľa 1 polievková lyžica. l. červený vínny ocot 1 lyžička. červená Abcházska adjika 3–4 vetvičky estragónu 1 lyžička. Tabuľka váh a mier hnedého cukru RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na dochutenie ošúpeme cibuľu, nakrájame nadrobno, zalejeme octom, posypeme cukrom a premiešame. Paradajky nakrájajte na štvrtiny, odstráňte semená spolu s tekutinou.
Krok 2
Zmiešajte paradajky, listy estragónu a cibuľu, ochuťte adjikou.
Krok 3
Suluguni nakrájajte na 4–8 hrubých plátkov. Dochutíme korením a potrieme olejom. Vložíme na panvicu s miernym ohrevom a na prudkom ohni opečieme z oboch strán do zlatista. Podávame s paradajkovým korením a bylinkami.