K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 10 minázijská kuchyňaVietnamská kuchyňačínska kuchyňaŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEfunchoza 150 gogurtsy 2 ks sezamové semienka 0,5 lyžičky ryžový ocot 1 lyžička sezamový olej 0,5 lyžičky. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Funchózu namočte na 5 minút do vriacej vody. Potom vložte do cedníka, aby odkvapkal a nakrájajte, ak sú rezance príliš dlhé.
Krok 2
Kým sa funchóza namáča, pomocou škrabky na zeleninu nakrájajte uhorky na široké tenké plátky. Nasekané uhorky zmiešajte v miske s rybacou omáčkou – ide o rýchlu možnosť nakladania.
Krok 3
Sezamové semienka zohrejte na suchej panvici do zlatista.
Krok 4
Na dresing kombinujte ryžový ocot, Sriracha, sezamový olej a čili vločky.
Krok 5
V hlbokej miske zmiešajte funchózu, uhorky (bez tekutiny, ktorá vznikne pri morení) a sezamové semienka. Všetko zalejeme dresingom a premiešame. Necháme odležať v chladničke 15-30 minút.
UŽITOČNÉ RADY
Voliteľne môžete pridať lístky koriandra.