Ázijský šalát s funchózou

K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 10 minázijská kuchyňaVietnamská kuchyňačínska kuchyňaŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEfunchoza 150 gogurtsy 2 ks sezamové semienka 0,5 lyžičky ryžový ocot 1 lyžička sezamový olej 0,5 lyžičky. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Funchózu namočte na 5 minút do vriacej vody. Potom vložte do cedníka, aby odkvapkal a nakrájajte, ak sú rezance príliš dlhé.

Krok 2

Kým sa funchóza namáča, pomocou škrabky na zeleninu nakrájajte uhorky na široké tenké plátky. Nasekané uhorky zmiešajte v miske s rybacou omáčkou – ide o rýchlu možnosť nakladania.

Krok 3

Sezamové semienka zohrejte na suchej panvici do zlatista.

Krok 4

Na dresing kombinujte ryžový ocot, Sriracha, sezamový olej a čili vločky.

Krok 5

V hlbokej miske zmiešajte funchózu, uhorky (bez tekutiny, ktorá vznikne pri morení) a sezamové semienka. Všetko zalejeme dresingom a premiešame. Necháme odležať v chladničke 15-30 minút.

UŽITOČNÉ RADY

Voliteľne môžete pridať lístky koriandra.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik