K receptu
Čo potrebuje človek, ktorý sa vracia z práce? Chutná a rýchla večera. Čo dokážete uvariť rýchlejšie ako cestoviny? Iba vajce. Tu je úžasný recept na cestoviny s vajíčkom a paradajkovou omáčkou, ktoré sa stanú vaším záchrancom vo všedné dni. Jedlo je pripravené v priebehu niekoľkých minút a konzumované ešte rýchlejšie.
zložitosť: ľahko Kalórie: 867,83 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Použité: 23,21 g/51,83 g/77,44Hlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIEcestoviny (cestoviny) 180 gKuracie vajce 1 kusParadajka (paradajka) 5 ks.Olivy bez kôstok 7 ks.Orech 30 gParmezánový syr 30 gOlivový olej 3 polievkové lyžice.Cesnak 1 klinček(y)Čerstvá bazalka 4 ks.Mleté čierne korenie Soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vajíčko uvaríme na tvrdo. Opláchnite studenou vodou, ošúpte a ochlaďte. Nasekajte nahrubo.
Krok 2
Paradajky dáme do misky a zalejeme vriacou vodou, necháme 2 minúty odstáť. Potom opláchnite studenou vodou a odstráňte pokožku. Odstráňte semienka a dužinu nakrájajte na kocky.
Krok 3
Olivy nasekáme nahrubo. Vložte vlašské orechy do mažiara a rozdrvte. Vložte parmezán do misky mixéra a nakrájajte na hrubú strúhanku.
Krok 4
Na panvici rozohrejeme olivový olej. Rozdrvte strúčik cesnaku nožom, ošúpte a pridajte na panvicu. Keď je cesnak hnedý a voňavý, odstráňte ho; Do panvice pridáme paradajky a olivy a omáčku varíme 7-10 minút, mala by zredukovať a zhustnúť. Omáčku opeprite podľa chuti.
Krok 5
Zároveň si v hrnci uvaríme vodu, osolíme a uvaríme cestoviny podľa návodu na obale.
Krok 6
Keď sú cestoviny hotové, pridajte do omáčky orechy a parmezán, premiešajte a povarte 3 minúty. Cestoviny sceďte v cedníku a pridajte ich do omáčky. Pridajte vajce a lístky bazalky, premiešajte a ihneď podávajte.
MIMOchodom
Ak máte veľmi málo času, môžete použiť hotovú paradajkovú omáčku na cestoviny alebo namiesto čerstvých paradajok použiť 400 g drvených paradajok vo vlastnej šťave.