Chrumkavá nakladaná cuketa
K receptu
Cuketa sa hodí k zelenine, mäsu, rybám, hydine a mliečnym výrobkom. Dá sa jesť surové, nakladané, dusené, pečené… Hlavne mladé a chrumkavé.
zložitosť: ľahko Kalórie: 82,60 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 30 min Pridať. čas: 1 hodina Použité: 0,79 g/0,34 g/19,45MorenieVečeraVečeraPrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ500 g cukety 3 šalotky 2 polievkové lyžice. l. nejodované kocky ľaduNa marinádu500 ml jablčného octu 140 g hnedého cukru 1 lyžička. horčica so zrniečkami polovica sušenej čili papričky 1 lyžička. mletá kurkuma 1 lyžička. horčičné semienka, voliteľná tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Bez olúpania cuketu nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu nakrájame nadrobno. Vo veľkej miske zmiešajte pripravené ingrediencie so soľou. Pridajte kocky ľadu. Misku prikryjeme menším tanierom alebo pokrievkou. Nastavte tlak a nechajte pôsobiť 1 hodinu.
Krok 2
Vypustite vodu z misky. Cuketu osušte bavlnenou utierkou, odstráňte všetok prebytočný nálev.
Krok 3
Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame v hrnci a privedieme do varu. Varte 3 minúty. Cukor by sa mal úplne rozpustiť. Marinádu stiahneme z ohňa a ochladíme na 40°C. Pridajte cuketu a premiešajte.
Krok 4
Pripravte si 2 500 ml poháre. Uložíme na ne cuketu a polejeme marinádou. Mala by úplne zakryť zeleninu. Utesnite a vložte do chladničky. Tieto cukety je možné skladovať 1-2 mesiace a podávať s bravčovým mäsom alebo bielou rybou.