Cibuľový džem s pivom a čokoládou

Cibuľový džem s pivom a čokoládou

Cibuľový džem s pivom a čokoládou K receptu

Šalotka, sušené slivky, čokoláda a tmavé pivo, čo z toho môže byť, samozrejme, džem úžasnej farby a chuti.

zložitosť: ľahko Porcie: 12 varenie: 1 hodinaPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 12 PORCIÍ500 g veľmi malých šalotiek 100 g sliviek bez kôstok 20–30 g tmavej čokolády (70–80 % kakaa) 1 pohár tmavého piva 3 polievkové lyžice. l. hnedý cukor 2 lyžice. l. med 3 lyžice. l. balzamikový ocot 3 lyžice. l. extra panenský olivový olej Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Sušené slivky nakrájame na tenké prúžky. Šalotky ošúpeme. V hrnci alebo hrnci s hrubým dnom rozohrejeme olej, pridáme cibuľu (ak je cibuľa veľká, nakrájame ju na polovicu alebo na štvrtiny). Varte na miernom ohni za častého miešania, kým cibuľa nezmäkne, 10 až 15 minút, v závislosti od veľkosti.

Krok 2

Pridajte pivo, cukor, med, ocot a sušené slivky. Priveďte do varu a znížte teplo. Varte za stáleho miešania, kým cibuľa nezačne karamelizovať, 25 až 30 minút. Džem by mal byť v tomto bode dosť hustý.

Krok 3

Za 10 min. Kým nebude pripravený, pridajte do džemu čokoládu nakrájanú na malé kúsky. Odstráňte z tepla, nechajte mierne vychladnúť a preneste do sklenenej nádoby. Tento džem sa môže skladovať v chladničke asi 2 mesiace a časom sa stáva chutnejším.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik