Cuketový džem

Cuketový džem

Cuketový džem K receptu

Do cuketového džemu môžete pridať aj hrozienka alebo vlašské orechy v množstve 150 g na 1 kg cukety. A namiesto citrónu môžete použiť pomaranč.

zložitosť: ľahko Kalórie: 203,00 kcal/porcia Porcie: 20 varenie: 2 hodiny 30 minútVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍ1 kg cukety 1 kg cukru 1 citrón (kôra, šťava) 5 g kyseliny citrónovej v prášku Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cuketu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Z veľkej cukety odstráňte semená. Nasekanú cuketu vložte do širokého hrnca, pridajte cukor a nechajte 1 hodinu.

Krok 2

Citrón umyte a nakrájajte na tenké plátky.

Krok 3

Panvicu s cuketou položte na strednú teplotu a priveďte do varu. Pridajte kyselinu citrónovú a citróny. Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Dajte späť na oheň, priveďte do varu a potom nechajte vychladnúť. Zopakujte túto operáciu znova.

Krok 4

Vriaci džem nalejte do sterilných pohárov. Zatvorte viečkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik