K receptu
Hneď pri pohľade naň hneď uhádnete, v ktorej krajine bol tento šalát vynájdený. Samozrejme je z Talianska! Predsa len tam majú tak radi špagety, že ich varia aj z cukety. Vznikne tak prekvapivo ľahká verzia cestovín s paradajkami a píniovými orieškami.
zložitosť: ľahko Kalórie: 428,01 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 20 min Použité: 9,15 g/31,78 g/23,48VečeraVečeraŠalátINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 stredné cukety 400 g cherry paradajky 2 polievkové lyžice. l. balzamikový ocot 3 lyžice. l. olivový olej 2 strúčiky cesnaku 2 vetvičky bazalky hrsť píniových orieškov čerstvo mleté čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Panvicu zohrejte na strednú teplotu a opečte píniové oriešky, často potriasajte panvicou, kým nebudú zlatohnedé, 3 minúty.
Krok 2
Cherry paradajky prekrojíme na polovicu a dáme do misky. Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. K paradajkám pridáme cesnak, balzamikový ocot a 2 polievkové lyžice. l. olivový olej, soľ a korenie, premiešajte a nechajte 10 minút.
Krok 3
Cuketu nakrájajte na dlhé tenké „špagety“ pomocou špeciálneho krájača na zeleninu alebo jednoducho nakrájajte na tenké pásiky. Cuketové špagety preložíme do veľkej šalátovej misy a dochutíme zvyšným olivovým olejom, soľou a korením.
Krok 4
Na cuketu položíme paradajky. Nasekajte lístky bazalky a pridajte do šalátu. Posypeme píniovými orieškami a podávame.