K receptu
Ak sa časť vašej rodiny postí a časť nie, toto je dokonalý recept. Jednoducho opečte kurča a klobásy zvlášť a fazuľu a zeleninu zvlášť. A pred podávaním zmiešame obsah dvoch panvíc pre mäsožrútov.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 25 min Pridať. čas: 10 minDusenie, chradnutieVečeraVečeraHlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIE3 filety z kuracích pŕs extra panenský olivový olej 2 veľké cibule 3 strúčiky cesnaku 2 stredné paradajky 1 vetvička rozmarínu a tymiánu 400–500 g údených párkov 1 polievková lyžica. l. mletá paprika 100 ml suché biele víno 400 g varená (varená alebo konzerva) biela fazuľa, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kuracie filé potrieme olivovým olejom, soľou a korením. Nechajte 10 minút odstáť.
Krok 2
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame. Paradajky nakrájame na malé kocky. Odstráňte zelené listy z vetvičiek (vetvičky nie sú potrebné) a nakrájajte listy. Párky nakrájame na kolieska.
Krok 3
V hlbšom hrnci zohrejte trochu olivového oleja, pridajte kuracie mäso a na strednom ohni opečte do zlatista. Kura vyberieme na tanier, na panvicu pridáme olej, pridáme cibuľu a cesnak. Smažte za stáleho miešania do zlatista, asi 7 minút.
Krok 4
Do hrnca pridajte párky a zohrievajte 2-3 minúty. Posypeme paprikou, premiešame a podlejeme bielym vínom. Odparíme a pridáme fazuľu. Dusíme 5 minút.
Krok 5
Vráťte kurča. Do hrnca pridajte paradajky a fazuľu. Všetko spolu zahrievajte 3-4 minúty. Dochutíme soľou a korením. Podávame horúce, pokvapkané olivovým olejom.