Jahodový, uhorkový a avokádový šalát

K receptu

Ak sa chystáte kŕmiť týmto šalátom dieťa, dajte mu na tanier ovocný sorbet alebo nízkotučnú zmrzlinu. A nepridávajte korenie.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 minŽiadna tepelná úpravaŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE250 g jahôd 2 uhorky 1 veľké zrelé avokádo polovica citrónaNa tankovanie:2 polievkové lyžice. l. olej z vlašských orechov 3 lyžice. l. olivový olej 1 lyžička. mak 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Avokádo rozrežte pozdĺžne na polovicu; otočte polovice – jednu v smere hodinových ručičiek, druhú proti smeru hodinových ručičiek a oddeľte ich. Ľahko zasiahnite kosť čepeľou ťažkého noža tak, aby do nej čepeľ vstúpila niekoľko milimetrov; odstráňte jamku.

Krok 2

Avokádo ošúpeme a dužinu nakrájame na 1 cm hrubé plátky, ihneď pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nestmavli, umyjeme, osušíme, odrežeme „chvosty“ a nakrájame na plátky. Ošúpte alebo nechajte uhorku podľa želania; nakrájajte na tenké krúžky a na tanier položte avokádo, jahody a uhorky.

Krok 3

Do malej dózy s dobre uzatvárateľným viečkom nalejte citrónovú šťavu, olivový olej a olej z vlašských orechov, pridajte mak a korenie. Nádobu uzavrite, silno pretrepte a potom nalejte dresing do omáčky. Omáčku podávame oddelene – nech si každý oblečie šalát podľa chuti.

UŽITOČNÉ RADY

Gastronomické poradenstvo. Do šalátu môžete pridať listy medovky – dodá sviežosť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik