K receptu
Pozrite sa bližšie na tento recept. Nepripomína ti nič? No, samozrejme, toto sú tie známe kapustnice, len nie v lenivej verzii, ale v super lenivej verzii.
zložitosť: priemer Porcie: 6 varenie: 1 hodina 50 minútVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ600 g mletého hovädzieho alebo morčacieho mäsa 1 šálka ryže 1 kg kapusty 1 liter nakrájaných konzervovaných paradajok alebo paradajkovej omáčky 1 veľká cibuľa 6 strúčikov cesnaku 3 bobkové listy 2 lyžičky. cukor, olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie kyslá smotana na servírovanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. V hlbšej panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu a polovicu cesnaku a opražíme do zlatista. Preložíme na tanier.
Krok 2
Na panvicu pridajte trochu oleja a opečte mleté mäso, pričom všetky hrudky rozdrobte varechou. Pridáme opraženú cibuľku s cesnakom a polovicou paradajok, pridáme ryžu a zalejeme 1 hrnčekom vody. Pridajte bobkový list, 1 lyžičku. cukor, 1/4 lyžičky. soľ, korenie a premiešajte. Priveďte do varu, znížte teplotu, panvicu prikryte pokrievkou a na miernom ohni varte 15 minút.
Krok 3
Kapustu nakrájame nadrobno, dáme do hrnca a zalejeme vriacou vodou. Položte na oheň a priveďte do varu, varte 5 minút. Potom sceďte v cedníku.
Krok 4
Zvyšné paradajky zmiešame s cesnakom a cukrom, soľou a korením.
Krok 5
Rúru predhrejeme na 175˚C. Tretinu kapusty dáme do hlbokého pekáča a zalejeme polovicou mäsovej plnky. Položte druhú vrstvu kapusty a ďalšiu vrstvu plnky. Pridajte poslednú vrstvu kapusty a nalejte zvyšné drvené paradajky alebo paradajkovú omáčku, v prípade potreby pridajte trochu soli a korenia.
Krok 6
Panvicu pevne prikryte fóliou a vložte do rúry na 1,5 hodiny. Hotovú misku vyberte z rúry a nechajte 10 minút. Podávame s kyslou smotanou.