Klasická majonéza

Klasická majonéza

Klasická majonéza K receptu

Recept na klasickú majonézu vám umožní získať veľmi chutnú, prírodnú omáčku, bez akýchkoľvek umelých prísad, ktoré sú často bežné v tých kupovaných. A vo všeobecnosti, čo môžem povedať: domáce je vždy lepšie! Táto majonéza sa pripravuje neuveriteľne rýchlo a jednoducho: ingrediencie sa jednoducho rozmixujú ponorným mixérom alebo mixérom. Potom môžete omáčku ihneď použiť podľa vlastného uváženia – na dresingy šalátov, ako dip do krutónov a zeleninových tyčiniek a tiež ako prísadu do iných jedál.

zložitosť: ľahko Kalórie: 132,82 kcal/porcia Porcie: 12 varenie: 10 min Pridať. čas: 20 min Použité: 0,41 g/14,37 g/0,15BlenderŽiadna tepelná úpravaOmáčka, dresingVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 12 PORCIÍ+12Porcie– Kuracie vajce 2 ks.Rafinovaný rastlinný olej 200 mlHorčica 1 lyžičkaCitrónová šťava 2 lyžičkyMorská soľ 1 lyžičkaMleté čierne korenie ochutnaťVoda 40 ml Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky ingrediencie na majonézu. Vložte žĺtky do sklenenej alebo keramickej misky, prikryte fóliou a nechajte pri izbovej teplote 20 minút.

Krok 2

K žĺtkom v miske pridáme horčicu, citrónovú šťavu, morskú soľ a mleté ​​čierne korenie podľa chuti. Rozmixujte ponorným mixérom alebo mixérom (30 sekúnd).

Krok 3

Odmerajte 100 ml rastlinného oleja. Nalejte ju do misky so žĺtkami, jednu polievkovú lyžicu, bez toho, aby ste prestali šľahať vysokou rýchlosťou. Proces bude trvať 5-7 minút. Majonéza by mala zhustnúť.

Krok 4

Pridajte zvyšný olej a teplú vodu. Opäť šľahajte. Hotovú majonézu vložte do sklenenej nádoby so skrutkovacím uzáverom. Uchovávajte v chladničke maximálne 5 dní.

UŽITOČNÉ RADY

Chuť klasickej majonézy sa dá zmeniť pridaním určitých prísad. Môžu to byť akékoľvek sušené bylinky alebo len strúčik cesnaku pretlačený lisom, nasekaný kôpor.

MIMOchodom

Klasická majonéza sa vyrába zo surových žĺtkov, preto je prvoradá kvalita vajec. Skúste si teda kúpiť tie najnovšie, ktoré máte k dispozícii! A pred použitím vajíčka dôkladne umyte teplou vodou a mydlom alebo prostriedkom na umývanie riadu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik