Konzervované plnené papriky
K receptu
Toto je jedlo 2 v 1: naraz získate nakladanú papriku a nakladanú kapustu. Má zmysel urobiť takúto prípravu na začiatku jesene, aby ste v zime otvorili cennú nádobu.
zložitosť: priemer Porcie: 10 varenie: 2 hodiny 30 minútPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍmrkva – 2 ks zelená paprika (pálivá) – 1 ks koriandr – 1 zväzok cibule – 2 cibule veľká sladká paprika – 700 g mladá kapusta – 1 kg.Na marináduhorčičné semienko – 1 polievková lyžica. l. koriander – 1 lyžička. semená čierne korenie – 8 hrách soľ – 4 polievkové lyžice. l.cukor – 2 polievkové lyžice. l.ocot 6% – 200 ml Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mrkvu a cibuľu ošúpeme, mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, cibuľu nakrájame nadrobno. Kapustu umyjeme, zbavíme vonkajších listov a nakrájame nadrobno.
Krok 2
Zmiešajte kapustu s mrkvou a cibuľou, vložte do misy, pridajte 2 polievkové lyžice. l. soľ a nalejte 2 polievkové lyžice. l. ocot. Nechajte 2 hodiny pri izbovej teplote, občas premiešajte.
Krok 3
Sladkú papriku umyjeme, odrežeme vrch a stopku a zbavíme jadrovníka.
Krok 4
Z feferónky odstráňte semienka a dužinu nasekajte. Koriander umyte, osušte a nasekajte. Kapustu a zeleninu pretlačíme, zmiešame s feferónkami a koriandrom a pripravenú sladkú papriku pevne naplníme. Vložte do sterilizovaných pohárov.
Krok 5
Pripravte si marinádu. Do hrnca nalejte 1 pohár vody, pridajte zvyšný ocot, cukor a soľ. Na silnom ohni priveďte zmes do varu, pridajte koriander, horčičné semienka a zrnká korenia. Znížte teplotu a na miernom ohni 5 minút povarte.
Krok 6
Horúcu marinádu nalejte do pohárov, ihneď zatvorte viečkami a umiestnite na chladné a tmavé miesto. Konzervovaná paprika bude hotová za 2 mesiace.