Konzervované plnené papriky

Konzervované plnené papriky

K receptu

Toto je jedlo 2 v 1: naraz získate nakladanú papriku a nakladanú kapustu. Má zmysel urobiť takúto prípravu na začiatku jesene, aby ste v zime otvorili cennú nádobu.

zložitosť: priemer Porcie: 10 varenie: 2 hodiny 30 minútPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍmrkva – 2 ks zelená paprika (pálivá) – 1 ks koriandr – 1 zväzok cibule – 2 cibule veľká sladká paprika – 700 g mladá kapusta – 1 kg.Na marináduhorčičné semienko – 1 polievková lyžica. l. koriander – 1 lyžička. semená čierne korenie – 8 hrách soľ – 4 polievkové lyžice. l.cukor – 2 polievkové lyžice. l.ocot 6% – 200 ml Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Mrkvu a cibuľu ošúpeme, mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, cibuľu nakrájame nadrobno. Kapustu umyjeme, zbavíme vonkajších listov a nakrájame nadrobno.

Krok 2

Zmiešajte kapustu s mrkvou a cibuľou, vložte do misy, pridajte 2 polievkové lyžice. l. soľ a nalejte 2 polievkové lyžice. l. ocot. Nechajte 2 hodiny pri izbovej teplote, občas premiešajte.

Krok 3

Sladkú papriku umyjeme, odrežeme vrch a stopku a zbavíme jadrovníka.

Krok 4

Z feferónky odstráňte semienka a dužinu nasekajte. Koriander umyte, osušte a nasekajte. Kapustu a zeleninu pretlačíme, zmiešame s feferónkami a koriandrom a pripravenú sladkú papriku pevne naplníme. Vložte do sterilizovaných pohárov.

Krok 5

Pripravte si marinádu. Do hrnca nalejte 1 pohár vody, pridajte zvyšný ocot, cukor a soľ. Na silnom ohni priveďte zmes do varu, pridajte koriander, horčičné semienka a zrnká korenia. Znížte teplotu a na miernom ohni 5 minút povarte.

Krok 6

Horúcu marinádu nalejte do pohárov, ihneď zatvorte viečkami a umiestnite na chladné a tmavé miesto. Konzervovaná paprika bude hotová za 2 mesiace.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik