Kulinárske tajomstvá na varenie kuracích nugetiek na panvici a v rúre

Kulinárske tajomstvá na varenie kuracích nugetiek na panvici a v rúre

Kulinárske tajomstvá na varenie kuracích nugetiek na panvici a v rúre

Ako pripraviť nugety z prírodných kvalitných produktov tak, aby boli chutné ako rýchle občerstvenie, ale zdravé ako od mamy? Ako bonus vám dáme recepty na omáčky na dokonalú prípravu jedla.

Kulinárske tajomstvá na varenie kuracích nugetiek na panvici a v rúre

O čom budeme hovoriť v článku:

  • Výber prísad na nugety
  • Príprava mäsa na nugety
  • Chlieb na nugety
  • Vyprážanie nugetiek
  • Omáčky na nugety

Nugety sú pomerne mladé jedlo, ktoré vzniklo v Amerike v 50. rokoch minulého storočia. Vynašiel ho vedec Robert Baker, no až o 30 rokov neskôr si získal popularitu a stal sa typickým jedlom v mnohých reštauráciách rýchleho občerstvenia.

V tomto článku odhalíme všetky tajomstvá výroby nugetov doma a podelíme sa o užitočné tipy.

Výber prísad na nugety

Kuracie filé je hlavnou zložkou na výrobu nugetov
Kuracie filé je hlavnou zložkou na výrobu nugetov

Nugety sa skladajú z dvoch hlavných zložiek: kuracieho filé a chlebového cesta. Na vytvorenie prvej porcie použil Robert Baker mleté ​​kuracie filé a obal podľa špeciálneho receptu. Postupne sa zmenil klasický recept, objavilo sa obrovské množstvo možností a mleté ​​mäso nahradili kúsky filé.

Na prípravu nugetiek sa zvyčajne používa kuracie, prsné alebo stehenné filety. Hlavnou vecou pri výbere je čerstvosť mäsa. Venujte pozornosť jej farbe, mala by byť ružová. Ak je mäso sivé alebo má žlté škvrny, je lepšie sa zdržať jeho nákupu.

Skúste zatlačiť prstom na mäso: ak je čerstvé, bude elastické.

Do obaľovacej zmesi sa zvyčajne používa strúhanka, maizena a škrob, vďaka ktorým je vyprážaná kôrka chrumkavejšia.

Príprava mäsa na nugety

Kuracie mäso môže byť nakrájané alebo mleté ​​na mleté ​​mäso. Vždy je lepšie použiť čerstvý produkt ako mrazený. Mäso sa musí najskôr dobre umyť, vysušiť a odstrániť z kože a kostí. Potom nakrájajte cez zrno na malé kúsky s hrúbkou 1 cm.

S chuťou mäsa môžete experimentovať pomocou rôznych marinád. Ak napríklad filet marinujete v kefíre, bude šťavnatejší a ak ho namočíte do zmesi mlieka a korenia, hotové nugetky budú mať obzvlášť výraznú chuť. Podľa chuti môžete použiť aj sójovú omáčku alebo zmes korenín. Mäso musíte marinovať 30 minút alebo viac (čím dlhšie, tým bude mäso šťavnatejšie a chutnejšie).

Chlieb na nugety

Klasická strúhanka na nugetky - múka, rozšľahané vajíčko a strúhanka
Klasická strúhanka na nugetky – múka, rozšľahané vajíčko a strúhanka

Klasický recept zahŕňa obaľovanie v troch fázach: najprv sa nakrájané kúsky filé alebo vytvorené z mletého mäsa vložia do múky, potom do zľahka rozšľahaného vajíčka a nakoniec do strúhanky.

Chlieb na nugety doma môže byť iný. Do pšeničnej alebo kukuričnej múky môžete pridať škrob, korenie a korenie na kuracie mäso. Strúhanku môžeme zmiešať s nasekanými orechmi alebo oreganom. Potom by ste mali začať vyprážať alebo vložiť obrobky do mrazničky a použiť ich neskôr.

Vyprážanie nugetiek

Nugety môžete variť vo fritéze. Za týmto účelom nalejte rastlinný olej do panvice alebo hrnca. Mala by úplne zakryť nugety. Smažte 2,5 minúty z každej strany. Nezabudnite osušiť hotový výrobok papierovými obrúskami, aby ste odstránili prebytočný tuk.

Ak je to pre vás príliš kalorické, môžete nugety upiecť v rúre. Potom budú oveľa zdravšie, ale chuť kôrky sa bude líšiť od bežnej.

Rúru predhrejeme na 200°C a pečieme 25 minút. Ale pamätajte: tento spôsob varenia netoleruje polievanie cestom, jednoducho sa rozleje po plechu. Preto nie je potrebné ukladať mäso do rozšľahaného vajíčka.

Omáčky na nugety

Syrová omáčka na nugety je jednou z najobľúbenejších. Je ľahké ho pripraviť doma
Syrová omáčka na nugety je jednou z najobľúbenejších. Je ľahké ho pripraviť doma

Správna omáčka bude bodkou za lahodným pokrmom. Môžete sa obmedziť na štandardnú sadu majonézy a kečupu. Prečo však nerozmaznávať svojich blízkych niečím netriviálnym?

Najobľúbenejšie a vhodné omáčky k nugetkám sú syrová, cesnaková, smotanová, sladkokyslá, barbecue a tatarská. Nugetová omáčka môže byť vyrobená doma zo surovín, ktoré sú vždy v chladničke. Dostatok kyslej smotany, majonézy alebo jogurtu, horčice, sójovej omáčky, korenín, cesnaku, korenia a nadrobno nasekaných byliniek. Potom už všetko závisí len od vašich chuťových preferencií.

Rýchlo pripravíte napríklad cesnakovú omáčku. Stačí zmiešať kyslú smotanu a majonézu v pomere 1:1, pridať pár hlávok cesnaku pretlačených lisom a khmeli-suneli korenie.

Príprava syrovej omáčky tiež netrvá dlho. Na miernom ohni priveďte do varu 200 ml hustej smotany, pridajte k nej zmes 50 ml mlieka, 1 polievkovú lyžičku. l. škrob a strúhaný syr podľa chuti, ako aj soľ, korenie a bylinky.

Nugety nie sú len radom v ponuke rýchleho občerstvenia. Pripravené doma s láskou sú úžasnou pochúťkou pre rodinu.

Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #nugetySÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREPridať komentár Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik