K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 464,96 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 20 min Použité: 13,52 g/28,94 g/36,97Marocká kuchyňaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ250 g kuskusu 250 g syra feta 2 dlhé uhorky 1 stredne červená sladká cibuľa 50 g hrozienok 5 vetvičiek mäty 1 polievková lyžica. l. oleje Na dresing: 1 veľký citrón 100 ml olivového oleja čerstvo mleté čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kôru z polovice citróna nastrúhame na jemnom strúhadle a vytlačíme z citróna šťavu. Šťavu a kôru zmiešame, pridáme štipku soli a korenia, zalejeme olivovým olejom a dobre vyšľaháme, aby vznikla emulzia.
Krok 2
Vložte kuskus do misy a pridajte 1 šálku vriacej vody a soľ. Misku prikryjeme tanierom a necháme 10 minút odstáť. Kuskus popicháme vidličkou a necháme vychladnúť.
Krok 3
Ak sú hrozienka suché, zalejte ich horúcou vodou a nechajte 10 minút odstáť. Opláchnite a vysušte.
Krok 4
Uhorky nakrájajte na tenké pásiky pomocou noža. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké polkruhy. Nasekajte lístky mäty.
Krok 5
Vo veľkej mise zmiešame kuskus, cibuľu, hrozienka, mätu a uhorky a šalát pokvapkáme dresingom. Fetu rozdrvte vidličkou a posypte ňou šalát.