K receptu
Gruzínska hustá pikantná polievka s mäsom podľa letného receptu šéfkuchára televízneho projektu „Made with Taste“ Murada Kalaeva a televíznej moderátorky Eleny Usanovej.
zložitosť: priemer Kalórie: 207,00 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 25 min Pridať. čas: 25 min Použité: 33,00 g/36,00 g/29,00VareniePraženieDusenie, chradnutiegruzínska kuchyňavečeravečerapolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍhovädzie mäso, dužina – 500 g paradajky – 3-4 ks šťava z granátového jablka – 150 ml vlašské orechy – 100 gluk – 1 ks mrkva – 1 ks cesnak – 3 strúčiky čerstvý kôpor – 1 zväzok suneli khmeli – 2 lyžice. sušený rasca – 0,5 lyžičky sušený estragón – 0,5 lyžičky čierne korenie – podľa chuti rastlinný olej – 2 lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Opečte nadrobno nakrájanú cibuľu a nakrájanú mrkvu. Do výpeku vložíme mäso nakrájané na kúsky a dusíme 20 minút. Pridajte 3 litre vody, priveďte do varu
Krok 2
Pridajte ryžu, soľ a varte ďalších 10 minút.
Krok 3
Paradajky zalejeme vriacou vodou, vložíme do studenej vody a zbavíme šupky, rozmixujeme s orechmi v mixéri. Do pyré pridáme estragón, rascu a chmeľ-suneli a dochutíme korením.
Krok 4
Do kharcho nalejeme paradajkový dresing a šťavu z granátového jablka, povaríme 5 minút, pridáme prelisovaný cesnak.
Krok 5
Na samom konci pridajte jemne nakrájanú zeleninu a nechajte kharcho uvariť 10 minút. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak chcete zabrániť stmavnutiu vývaru, nezabudnite oddeliť penu. Na zníženie peny nezakrývajte panvicu pokrievkou.
UŽITOČNÉ RADY
Neviete, ako získať semená z granátového jablka? Odrežeme vrch, ovocie otočíme a naklepeme polievkovou lyžicou. Pár sekúnd – a všetky zrná sú na vašom tanieri.