Marhuľový a egrešový džem
K receptu
Spojenie slnečnej marhule a jantárového egreša je malebné už samo o sebe. Keďže vystihnúť moment optimálnej zrelosti egrešov môže byť náročné, často sa zbierajú ešte zelené a mierne kyslé. V tomto prípade je to to, čo potrebujeme, pretože sladké marhule sú spárované s egrešom. Bobule z chvostíkov ošúpeme, pomelieme v mixéri a z pyré pripravíme marhuľový džem.
zložitosť: priemer Kalórie: 327,81 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 2 hodiny Použité: 0,91 g/0,18 g/81,59VareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU600 g marhúľ 500 g egrešového pyré 700 g cukru tyčinka škorice Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Marhule prekrojte na polovice a odstráňte kôstky.
Krok 2
Pyré zohrejeme na miernom ohni, kým nezačne vrieť a pridáme 400 g marhúľ. Zvýšte teplotu na stredné a priveďte do varu. Varte 3 minúty.
Krok 3
Pridajte 200 g cukru a tyčinku škorice, varte ďalších 10-15 minút. Pridajte zvyšné marhule a zvyšný cukor v 2 prídavkoch. Za stáleho miešania varíme, kým marhule nie sú pomerne mäkké.
Krok 4
Odstráňte škoricu. Nalejte do 2 pohárov. Utesnite a otočte hore dnom, kým úplne nevychladne.