Pečená platýza s paradajkami a syrom

K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 807,38 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 35 min Pridať. čas: 10 min Použité: 131,43 g/28,71 g/4,29PečenieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraHlavný chodPárty, bufetnarodeninyNový rokVeľká nocPiknikVianoceINGREDIENCIE NA 2 PORCIEplatýza 1 ks soľ – podľa chuti KOTANYI papriková zmes – podľa chuti 1 ks paradajka mletý cesnak – podľa chuti olivový olej bylinky na podávanie pikantného tvrdého syra (s korením) 50 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Platesa umyte a osušte.

Krok 2

Odstráňte vnútornosti, plutvy a chvost. Umyte a vysušte. Ostrým nožom urobte rezy (na strane bielej kože).

Krok 3

Zvnútra aj zvonka potrieme zmesou papriky a soli.

Krok 4

Paradajky nakrájame na tenké plátky a poukladáme na ryby.

Krok 5

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 25 minút. Syr nastrúhame a poukladáme na vrstvu paradajok.

Krok 6

Varte, kým sa syr neroztopí. Dobrú chuť! Podávame so zeleninou a bylinkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik