K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 807,38 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 35 min Pridať. čas: 10 min Použité: 131,43 g/28,71 g/4,29PečenieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraHlavný chodPárty, bufetnarodeninyNový rokVeľká nocPiknikVianoceINGREDIENCIE NA 2 PORCIEplatýza 1 ks soľ – podľa chuti KOTANYI papriková zmes – podľa chuti 1 ks paradajka mletý cesnak – podľa chuti olivový olej bylinky na podávanie pikantného tvrdého syra (s korením) 50 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Platesa umyte a osušte.
Krok 2
Odstráňte vnútornosti, plutvy a chvost. Umyte a vysušte. Ostrým nožom urobte rezy (na strane bielej kože).
Krok 3
Zvnútra aj zvonka potrieme zmesou papriky a soli.
Krok 4
Paradajky nakrájame na tenké plátky a poukladáme na ryby.
Krok 5
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 25 minút. Syr nastrúhame a poukladáme na vrstvu paradajok.
Krok 6
Varte, kým sa syr neroztopí. Dobrú chuť! Podávame so zeleninou a bylinkami.