K receptu
Pre milovníkov štipľavých jedál je to veľmi jednoduchý na prípravu, ale aj veľmi chutný a ľahký šalát. Mak dodáva dresingu pikantnosť a nevšednú chuť.
zložitosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 10 min Pridať. čas: 15 minŠalátINGREDIENCIE NA 3 PORCIEČerstvé uhorky – 4-5 ks Červená paprika (pálivá) – 1 ks Mak – 2 ČL Slnečnicový olej (nerafinovaný) – 50 ml Biely vínny ocot – 2 ČL koriandra (alebo petržlenu) – 5-6 vetvičiek Soľ – 1/2 ČL Cukor – 1 ČL Mleté čierne korenie – 1 štipka Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si dresing. V hlbokej miske zmiešajte jemne nasekanú zeleninu, mak, soľ, cukor, zmes trochu rozdrvte drevenou lyžicou. Zmiešajte slnečnicový olej a vínny ocot na homogénnu emulziu. Horúcu papriku nakrájajte na tenké krúžky a odstráňte semená. Zeleninu zmiešame s makom, olejom a octom, pridáme čerstvo mleté čierne korenie a červenú feferónku, premiešame a necháme 10-15 minút postáť.
Krok 2
Uhorky najprv nakrájajte pozdĺžne, potom šikmo na tenké plátky. Zálievkou zalejeme uhorky, dobre premiešame a podávame.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Šalát je trochu pikantný a zároveň svieži, mak dodá zálievke svoju chuť, veľmi chutný!