Plnená cuketa a paprika

K receptu

August a september je čas na prípravu plnenej cukety a papriky. Každá gazdinka má svoj obľúbený recept, ale prečo neskúsiť varenie zeleniny novým spôsobom? V našom recepte sa do mletého mäsa pridáva parmezán a zelenina sa varí v rúre.

zložitosť: ľahko Kalórie: 473,95 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 21,00 g/35,49 g/13,72Hlavný chodINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍvajcia – 2 ks stredne veľké paradajky – 4 ks cuketa – 2 ks strúhanka – 0,3 šálky rastlinný olej – 2 polievkové lyžice. l cibuľa – 2 ks suché červené víno – 1 pohár sladkej papriky rôznych farieb – 4 ks soľ – mleté ​​mäso – 800 strúhaný parmezán – 75 g cesnaku – 3 strúčiky Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Baklažány, cuketu, paradajky a papriku umyjeme, osušíme a pozdĺžne prekrojíme na polovice. Odstráňte dužinu z baklažánov a cukety, ponechajte 0,5–0,7 cm na okrajoch a odstráňte jadro z paradajok a papriky. Dužinu baklažánov a cukety nasekáme nadrobno. Jadro paradajok roztlačíme vidličkou.

Krok 2

Cibuľu a cesnak ošúpeme, nakrájame a orestujeme na 2 polievkové lyžice. l. zohriaty olej, 4 min.

Krok 3

Pridajte mleté ​​mäso. Varte, miešajte a mieste hrudky, 6 minút. Pridáme nasekanú dužinu, zalejeme vínom, znížime teplotu na minimum a odkryté varíme 1 hodinu.

Krok 4

Mleté mäso preložíme do veľkej misy a necháme mierne vychladnúť. Pridáme nastrúhaný parmezán. Zmiešajte.

Krok 5

Do mletého mäsa zašľaháme vajcia, dochutíme soľou a korením. Znova premiešajte.

Krok 6

Pripravenú zeleninu položíme na vymastený plech, naplníme výslednou plnkou, posypeme strúhankou a pokvapkáme olejom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C na 30 minút.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik