K receptu
August a september je čas na prípravu plnenej cukety a papriky. Každá gazdinka má svoj obľúbený recept, ale prečo neskúsiť varenie zeleniny novým spôsobom? V našom recepte sa do mletého mäsa pridáva parmezán a zelenina sa varí v rúre.
zložitosť: ľahko Kalórie: 473,95 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 21,00 g/35,49 g/13,72Hlavný chodINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍvajcia – 2 ks stredne veľké paradajky – 4 ks cuketa – 2 ks strúhanka – 0,3 šálky rastlinný olej – 2 polievkové lyžice. l cibuľa – 2 ks suché červené víno – 1 pohár sladkej papriky rôznych farieb – 4 ks soľ – mleté mäso – 800 strúhaný parmezán – 75 g cesnaku – 3 strúčiky Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Baklažány, cuketu, paradajky a papriku umyjeme, osušíme a pozdĺžne prekrojíme na polovice. Odstráňte dužinu z baklažánov a cukety, ponechajte 0,5–0,7 cm na okrajoch a odstráňte jadro z paradajok a papriky. Dužinu baklažánov a cukety nasekáme nadrobno. Jadro paradajok roztlačíme vidličkou.
Krok 2
Cibuľu a cesnak ošúpeme, nakrájame a orestujeme na 2 polievkové lyžice. l. zohriaty olej, 4 min.
Krok 3
Pridajte mleté mäso. Varte, miešajte a mieste hrudky, 6 minút. Pridáme nasekanú dužinu, zalejeme vínom, znížime teplotu na minimum a odkryté varíme 1 hodinu.
Krok 4
Mleté mäso preložíme do veľkej misy a necháme mierne vychladnúť. Pridáme nastrúhaný parmezán. Zmiešajte.
Krok 5
Do mletého mäsa zašľaháme vajcia, dochutíme soľou a korením. Znova premiešajte.
Krok 6
Pripravenú zeleninu položíme na vymastený plech, naplníme výslednou plnkou, posypeme strúhankou a pokvapkáme olejom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C na 30 minút.