K receptu
V takýchto receptoch, plnených cuketách so syrom a cherry paradajkami, je lepšie použiť syr Adyghe – je to nízkokalorický produkt, ktorý vám umožní vyhnúť sa pridávaniu soli do misky a podporovať chudnutie.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEcuketa 2 ks syr 100 g cesnak 2 ks zmes provensálskych byliniek (rozmarín, tymian, bazalka, ľubovník) petržlenová vňať, koriandr a niekoľko stoniek zelenej cibuľky cherry paradajky 8 ks soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Malé cukety (čím menšie, tým lepšie) prekrojíme pozdĺžne na polovicu a vydlabeme dužinu.
Krok 2
Najprv nastrúhajte syr. Pridajte ju k dužine cukety, ochuťte cesnakom, soľou a zmesou provensálskych byliniek. Naplňte každú polovicu zmesou.
Krok 3
Cherry paradajky nakrájajte na 2 časti a po celej dĺžke ich vložte do „lodiek“. Navrch posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou, koriandrom alebo cibuľou.
Krok 4
Pečieme pri 180°C, 10-12 minút. Podávajte teplé.