K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 168,14 kcal/porcia Porcie: 20 varenie: 1 hodina Použité: 4,38 g/12,71 g/8,98ObčerstvenieINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍ1 šálka múky 100 g masla 6 vajec štipka cukru 3–4 vetvičky kôpru soľ mleté čierne korenieNa náplň:200 g konzervovanej tresčej pečene 2 varené vajcia 1 uhorka 100 g vykôstkovaných olív 1 zväzok zelenej cibuľky Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Prevaríme 200 ml vody, pridáme maslo, štipku cukru a soľ. Zmes dobre premiešame a postupne pridávame preosiatu múku. Varte za stáleho miešania 3-5 minút.
Krok 2
Cesto ochlaďte na 60–70 °C a postupne, jedno po druhom, pridajte všetky vajcia a šľahajte do hladka. Kôpor umyjeme, osušíme, nasekáme nadrobno a spojíme s cestom.
Krok 3
Rúru predhrejeme na 200°C. Cesto preložíme do papierového vrecka a uložíme na vymastený a papierom na pečenie vyložený plech vo forme malých buchiet vo vzdialenosti 3-4 cm od seba. Pečieme 20–25 minút.
Krok 4
V tomto čase pripravte náplň. Olivy pomelieme. Uhorku umyte, osušte a nakrájajte na veľmi malé kocky.
Krok 5
Vajcia ošúpeme, zelenú cibuľku umyjeme, všetko nakrájame nadrobno. Tresčiu pečeň osušíme na papierovej utierke a roztlačíme vidličkou.
Krok 6
Treščiu pečeň zmiešame s cibuľou, uhorkou, olivami a vajíčkami. V prípade potreby dochutíme mletým korením a soľou. Vyberte profiteroly z rúry a nechajte úplne vychladnúť. Narežeme vršky a profiterolky naplníme plnkou.