K receptu
Sendviče sú najrýchlejším typom raňajok. V lete môžete experimentovať a robiť ľahšie sendviče: s rôznym ovocím, bobuľami a bylinkami. Dnes tu mám 2 druhy letných chlebíčkov – sladký a slaný. Pomôžte si!
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 10 minŽiadna tepelná úpravaRaňajkyVečeraPopoludňajšie občerstvenieObčerstvenieINGREDIENCIE NA 1 PORCIUnakrájaný bochník (plátok) 2 ks čerstvé paradajky 1 ks tavený syr 2 ks čerešne 4 – 6 ks. .bazalka fialová (vetvička) 1 ks mäta (vetvička) 1 ks cukor práškový 1 štipka soľ 1 štipka mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pre pikantný sendvič umyte paradajky a ošúpte vajíčko. Paradajku a vajíčko nakrájame na kolieska.
Krok 2
Na kúsok chleba položíme plátky syra, potom paradajku a trochu osolíme. Na paradajku položíme plátky vajec a pridáme trochu korenia.
Krok 3
Ovocie a bobule umyte a osušte. Odstráňte kôstky z marhúľ a čerešní.
Krok 4
Na sladký chlebíček natrieme druhý kúsok chleba taveným syrom alebo akýmkoľvek mäkkým syrom. Ovocie a bobule položte na sendvič.
Krok 5
Mätu a bazalku umyte a osušte. Nesladený sendvič ozdobte bazalkou. Sladký chlebíček posypeme práškovým cukrom a ozdobíme lístkami mäty.
Krok 6
Rýchle a chutné raňajky sú pripravené! Sendviče podávajte s čajom alebo kávou. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Na slané sendviče môžete použiť čerstvú aj pečenú zeleninu. Ovocie a bobule sa používajú v sezóne alebo podľa želania.
UŽITOČNÉ RADY
Kúsky chleba môžeme opekať v hriankovači alebo na panvici s maslom.