K receptu
Zvyšky pečeného kurčaťa môžete použiť na prípravu chic šalátu na ázijský spôsob. Mäso vyprážané s medom a sezamom získava nezabudnuteľnú chuť, ktorú skvele dopĺňa pikantný, aromatický dresing.
zložitosť: priemer Kalórie: 537,08 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 30 min Použité: 10,23 g/34,04 g/50,08Kuchynský robotVareniePraženieázijská kuchyňaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvoPárty, bufetNový rokRomantická večeraINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍryžové rezance (alebo funchose) 300 zázvoru 1 kus čili 2 ks cesnaku 1 zub sójová omáčka 4 polievkové lyžice. l. červený balzamikový ocot 4 lyžice. l. olivový olej 8 lyžíc. l. sezamový olej 2 lyžičky pečené kura (alebo iné mäso) 250 g uhorka 1 ks sezamové semienka 2 lyžičky. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na dresing vo veľkej mise zmiešame: najemno nastrúhaný zázvor, nadrobno nakrájanú čili papričku, prelisovaný cesnak, sójovú omáčku, ocot, olivový a sezamový olej. Dobre premiešajte.
Krok 2
Mäso nakrájajte na malé kúsky. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a mäso opečieme, na záver pridáme med a sezamové semienka, premiešame. Mrkvu a uhorku nakrájajte na tenké plátky alebo nastrúhajte v kuchynskom robote.
Krok 3
Ryžové rezance uvaríme podľa návodu, scedíme v cedníku. Pridajte do dresingu a premiešajte. Pridajte mäso a zeleninu, premiešajte. Podávame posypané lístkami mäty. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Na tento šalát môžete použiť zvyšky akéhokoľvek iného mäsa, najlepšie pečeného, napríklad bravčového alebo hovädzieho.