K receptu
Keď u nás ešte nikto nepočul slová ako „prosciutto“ a „jamon“, najvyberanejším z domácich mäsových výrobkov bol nepochybne jazyk. V porovnaní s inými časťami tela sovietskych kráv bol neskutočne drahý a nebolo vôbec ľahké ho zohnať. Ale aj teraz, keď pulty s mäsom doslova praskajú pod ťarchou rôznych šuniek a klobás, neprestávame vrúcne milovať svoj rodný jazyk.
zložitosť: priemer Kalórie: 221,88 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 14,13 g/14,70 g/8,37ŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 malý hovädzí jazyk 1 veľká uhorka 1 jablko 4–8 mini repy 3 polievkové lyžice. l. kapary alebo kapary 1 hlava hlávkového šalátu 2 polievkové lyžice. l. majonéza 1 polievková lyžica. l. horčica 1 lyžička. citrónová šťavasoľčerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Jazyk dôkladne umyte, vložte do veľkého hrnca, zalejte vriacou vodou a varte 1,5–2 hodiny (v závislosti od veľkosti). Hotový jazyk ihneď spustite na 1–2 minúty. do studenej vody – to pomôže odstrániť kožu z jazyka pomocou „pančuchy“. Suché. Odrežte prebytočné mäso pri koreni jazyka a zvyšnú dužinu nakrájajte na tenké prúžky.
Krok 2
Cviklu umyjeme kefkou, dáme piecť do rúry na 180°C na 20 minút. Potom ochlaďte a ošúpte uhorku. Vložte ho do cedníka nad misou, posypte soľou a nechajte 30 minút. Jablká ošúpeme, nakrájame na pásiky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Zmiešajte uhorku s jablkom, jazykom a kapary V samostatnej miske zmiešajte majonézu s horčicou, soľou a korením. Touto zmesou nalejeme na šalát a premiešame. Podávame na listoch šalátu s pečenou cviklou.
MIMOchodom
Pred šúpaním jablka vždy odstráňte jadrovník; Šupka zabráni prskaniu jablkovej šťavy.