Šalát z rukoly, líšok a cherry paradajok s jogurtovým dresingom a údeným syrom

K receptu

Tento šalát nemožno nazvať obyčajným, pretože sme ho zostavili z rukoly, líšok, cherry paradajok a údeného syra, pridali korenie a sušené olivy a ochutili jogurtom. A ukázalo sa, že je to takmer talianske, ľahké, uspokojivé jedlo.

zložitosť: ľahko Kalórie: 613,54 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 10,45 g/59,73 g/9,72PraženieVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 4 PORCIEolivový olej na vyprážanie malých lykožrútov – 400 g cesnaku – 4 strúčiky čerstvého tymiánu – 12 g rukoly – 180 g cherry paradajok – 240 g prírodného jogurtu – 120 g olivového oleja na šalát – 200 ml morskej soli – 20 g čerstvo mletého čierneho korenia – 4 g údeného syra scamorzio – 120 g sušeného ľanového semienka – 20 d Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Lišky s cesnakom a tymianom orestujeme na olivovom oleji do zlatista, pridáme soľ a korenie.

Krok 2

V miske zmiešame opražené líšky, rukolu, rozpolené cherry paradajky a dochutíme jogurtom, olivovým olejom, soľou a korením.

Krok 3

Uložíme na tanier a ozdobíme plátkami syra scamorzio a olivami pomletými v mixéri.

MIMOchodom

Recept poskytnutý Andrey Ivanov, šéfkuchár reštaurácie FORNETTO.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik