K receptu
Tento šalát nemožno nazvať obyčajným, pretože sme ho zostavili z rukoly, líšok, cherry paradajok a údeného syra, pridali korenie a sušené olivy a ochutili jogurtom. A ukázalo sa, že je to takmer talianske, ľahké, uspokojivé jedlo.
zložitosť: ľahko Kalórie: 613,54 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 10,45 g/59,73 g/9,72PraženieVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 4 PORCIEolivový olej na vyprážanie malých lykožrútov – 400 g cesnaku – 4 strúčiky čerstvého tymiánu – 12 g rukoly – 180 g cherry paradajok – 240 g prírodného jogurtu – 120 g olivového oleja na šalát – 200 ml morskej soli – 20 g čerstvo mletého čierneho korenia – 4 g údeného syra scamorzio – 120 g sušeného ľanového semienka – 20 d Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Lišky s cesnakom a tymianom orestujeme na olivovom oleji do zlatista, pridáme soľ a korenie.
Krok 2
V miske zmiešame opražené líšky, rukolu, rozpolené cherry paradajky a dochutíme jogurtom, olivovým olejom, soľou a korením.
Krok 3
Uložíme na tanier a ozdobíme plátkami syra scamorzio a olivami pomletými v mixéri.
MIMOchodom
Recept poskytnutý Andrey Ivanov, šéfkuchár reštaurácie FORNETTO.