K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 4 varenie: 1 hodina 30 minút Pridať. čas: 6 hodínVečeraObčerstvenieVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetVeľká nocINGREDIENCIE NA 4 PORCIE8 veľkých filé z jemne nasoleného sleďa 1 veľká červená paprika 1 dlhá uhorka 2 limetky 3 cm čerstvého koreňa zázvoru 1 zelené jablko soľ, čerstvo mleté čierne korenie olivový olej Borodino chlieb na podávanie mlieka na namáčanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Namočte sleď do mlieka na 6-10 hodín, vysušte, nakrájajte každé filé na 3 rovnaké časti.
Krok 2
Sladkú papriku opečte na rozpálenom grile, kým zo všetkých strán nezčerna, vložte do plastového vrecka, zatočte a nechajte 15 minút pôsobiť, potom ošúpte a nakrájajte na prúžky.
Krok 3
Zázvor ošúpeme a nastrúhame, pridáme trochu nastrúhanej kôry a všetku limetkovú šťavu. Dochutíme soľou a korením.
Krok 4
Jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníkov, z dužiny nakrájame 8 kociek. Z uhorky nakrájame 8 hrubých koliesok. Umiestnite jablká a uhorky do limetkovej marinády na 30 minút. Potom vyberte a mierne vysušte.
Krok 5
Marinádu zmiešame s olivovým olejom v pomere 1:1. Kúsky sleďa rozvaľkáme na valčekové koláče s 3 plnkami: uhorku a jablko môžeme zabaliť do kúska sleďa a naopak môžeme zabaliť do sladkej papriky.
Krok 6
Rollomps položte na borodinské chlebové krutóny a pokvapkajte maslom a marinádovým dresingom. Ihneď podávajte.