K receptu
V recepte na tento šalát môžete použiť celý rad vašich obľúbených mäsových pochúťok: poľovnícke klobásy, šunku, chorizo klobásu, slaninu, klobásy plnené syrom.
zložitosť: priemer Kalórie: 894,12 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 30 min Použité: 23,92 g/56,73 g/70,16ŠalátINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ50 g polotvrdého syra Fol Epi 2 veľké baklažány 2 hrste veľkých šampiňónov 1 veľká cibuľa 5 silných slivkových paradajok 500 g bravčových párkov alebo párkov 500 g cestovín (najlepšie sú krátke trubičky – rigatoni, ale na tento šalát sa hodia akékoľvek krátke cestoviny) 4 polievkové lyžice. l. balzamikový ocot 8 lyžíc. l. olivový olej plus olej na omastenie čerstvo mletého čierneho korenia soľNa tankovanie:malý zväzok petržlenu (iba listy) malý zväzok bazalky (iba listy) 3 polievkové lyžice. l. extra panenský olivový olej 1 lyžička. rasca Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na marinádu zmiešajte v miske balzamikový ocot a olivový olej. Baklažány nakrájame mierne šikmo na plátky hrubé 1,5 cm. Prelejeme marinádou.
Krok 2
Vezmite celé plastové vrecko bez otvorov, vložte doň hrnčeky s baklažánom spolu s marinádou; pretrepte vrecko a nechajte marinovať 1 hodinu, pričom každých 15 minút pretrepte.
Krok 3
Predhrejte gril na strednú teplotu (môžete použiť hrubú panvicu alebo len veľkú panvicu). Baklažány vyberte z marinády a osušte (marinádu si odložte). Huby a cibuľu nakrájame na plátky. Paradajky prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Baklažány, šampiňóny, cibuľu a paradajky osolíme, okoreníme, potrieme olejom a opečieme spolu s klobásami alebo grilovanými klobásami. Keď sú pripravené, po 10-15 minútach odstráňte z tepla. Nakrájajte podľa želania a premiešajte. Kým sa zelenina a klobásy opekajú, pripravte si dresing zo zvyšnej marinády, olivového oleja, nadrobno nasekanej petržlenovej vňate, bazalky a rasce. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme v cedníku. V hrnci zmiešame cestoviny, restovanú zeleninu, klobásu a dresing. Pridajte nadrobený parmezán, premiešajte, rozdeľte na taniere a podávajte.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak si chcete pripraviť tento šalát na chate, pripravte sa na to, že čo i len pomyslenie na burinu necháte na druhý deň. Po toľkom zjedení sa vám bude len veľmi ťažko ohýbať. A je to potrebné? Veď aj burina produkuje kyslík…