Tuniak a grilovaná zelenina s citrónovým bulgurom

K receptu

Veľmi elegantné jedlo pre veľkú spoločnosť. A navyše – zdravé a uspokojujúce. Nezabudnite na hlavné pravidlo pre steak s minimálnym vyprážaním: mäso alebo ryby by mali byť čo najčerstvejšie.

zložitosť: ľahko Kalórie: 476,38 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 40 min Použité: 30,66 g/20,30 g/36,53VečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ6 steakov z tuniaka s hrúbkou 2,5–3 cm 600 g malých cukiet 400–600 g malých paradajok na viniči 300 g bulgury a kôry z 1 citróna 5 cm čerstvého koreňa zázvoru 4 strúčiky cesnaku 100 ml olivového oleja soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka hmotností a opatrenia RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cesnak a zázvor ošúpeme, nasekáme nadrobno, zmiešame s olivovým olejom a kôrou, túto zmes rozdelíme na polovicu.

Krok 2

V polovici olejovej zmesi marinujte steaky z tuniaka, najskôr ich potrite soľou a korením. Cuketu nasekáme nahrubo, pridáme k tuniakovi a necháme marinovať.

Krok 3

Zapáľte uhlie (mali by dobre horieť a premeniť sa na biely popol) alebo predhrejte gril. Rošt zohrejeme a vymastíme tukom.

Krok 4

Bulgur uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Zvyšný olej so zázvorom, cesnakom a kôrou dáme do hrnca, olej zohrejeme, kým nezovrie, pridáme citrónovú šťavu, zalejeme pripraveným bulgurom, premiešame.

Krok 5

Položte cuketu a paradajky na gril a smažte, kým nie sú požadované. Tuniaka stačí piecť asi 20 sekúnd. z každej strany – vo vnútri by mala zostať surová.

Krok 6

Podávajte tuniaka a grilovanú zeleninu na horúcom citrónovom bulgure a posypte korením.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik