K receptu
Veľmi elegantné jedlo pre veľkú spoločnosť. A navyše – zdravé a uspokojujúce. Nezabudnite na hlavné pravidlo pre steak s minimálnym vyprážaním: mäso alebo ryby by mali byť čo najčerstvejšie.
zložitosť: ľahko Kalórie: 476,38 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 40 min Použité: 30,66 g/20,30 g/36,53VečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ6 steakov z tuniaka s hrúbkou 2,5–3 cm 600 g malých cukiet 400–600 g malých paradajok na viniči 300 g bulgury a kôry z 1 citróna 5 cm čerstvého koreňa zázvoru 4 strúčiky cesnaku 100 ml olivového oleja soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a opatrenia RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cesnak a zázvor ošúpeme, nasekáme nadrobno, zmiešame s olivovým olejom a kôrou, túto zmes rozdelíme na polovicu.
Krok 2
V polovici olejovej zmesi marinujte steaky z tuniaka, najskôr ich potrite soľou a korením. Cuketu nasekáme nahrubo, pridáme k tuniakovi a necháme marinovať.
Krok 3
Zapáľte uhlie (mali by dobre horieť a premeniť sa na biely popol) alebo predhrejte gril. Rošt zohrejeme a vymastíme tukom.
Krok 4
Bulgur uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Zvyšný olej so zázvorom, cesnakom a kôrou dáme do hrnca, olej zohrejeme, kým nezovrie, pridáme citrónovú šťavu, zalejeme pripraveným bulgurom, premiešame.
Krok 5
Položte cuketu a paradajky na gril a smažte, kým nie sú požadované. Tuniaka stačí piecť asi 20 sekúnd. z každej strany – vo vnútri by mala zostať surová.
Krok 6
Podávajte tuniaka a grilovanú zeleninu na horúcom citrónovom bulgure a posypte korením.