Višňový džem s pistáciami a koňakom

Višňový džem s pistáciami a koňakom

Višňový džem s pistáciami a koňakom K receptu

Tento džem má veľmi príjemnú želé textúru so šťavnatými bobuľami a hustými orechmi. Koňak a mierna vôňa mandlí mu dodávajú ešte väčšie čaro. Na prípravu tohto džemu sme použili špeciálny lekvárový cukor s obsahom pektínu, ktorý dodáva prípravkom určitú rôsolovitú kvalitu. Predáva sa vo väčšine supermarketov. Musíme pamätať na jednu z jeho zvláštností – taký cukor môžete zohriať iba raz. Pri opätovnom zahriatí stráca všetky svoje ďalšie výhody.

zložitosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 30 minPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIElúpané pistácie – 100 g špeciálny cukor na džem s pektínom – 1 kg koňaku (alebo brandy) – 100 ml hrsť surových lúpaných mandlí citrón, len šťava – 4 ks jablká – 600 ml čerešne – 1,5 kg Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Odstráňte kôstky z čerešní. Z citrónov vytlačíme šťavu a kôru nakrájame na kúsky. Vložte čerešne do hrnca a na vrch nalejte citrónovú šťavu.

Krok 2

V hrnci zmiešame nasekané mandle a kúsky kôry, pridáme vodu tak, aby voda pokrývala jedlo na 1 prst. Priveďte do varu a potom varte na miernom ohni asi 45 minút. (kôra by mala byť varená).

Krok 3

Do panvice s čerešňami pridajte jablkovú šťavu a pistácie. Po varení prikryjeme pokrievkou a varíme asi 30 minút.

Krok 4

Odvar z mandlí a kôry precedíme cez jemné sitko, pričom zo zmesi opatrne vytlačíme tekutinu (orechy už nebudú potrebné). Nalejte precedenú tekutinu do panvice s čerešňami. Miešajte a varte 5 minút.

Krok 5

Pridajte cukor a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Varte 5 minút. Prilejeme koňak a varíme ďalších 5 minút. Zo zahusteného džemu odstráňte penu, nalejte do sterilizovaných pohárov a ihneď ich pevne uzavrite. Potraviny Tip Vo väčšine supermarketov sa predáva špeciálny lekvárový cukor s obsahom pektínu, ktorý dodá vašim sladkým prípravkom určitú rôsolovitú kvalitu. Musíme si zapamätať jednu z jeho vlastností – taký cukor môžete zohriať iba raz. Pri opätovnom zahriatí stráca všetky svoje ďalšie výhody.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik