Zázvorovo-jablkový džem
K receptu
Tento džem z jabĺk, zázvoru a citrónu je nepochybne najzdravší – posilňuje imunitný systém, zlepšuje náladu a posilňuje kardiovaskulárny systém. Môžete ho jednoducho natrieť na hrianky, alebo si ho podľa chuti spárovať so syrom a vychutnať si chuť syra s jablkovo-zázvorovým džemom.
zložitosť: ľahko Kalórie: 190,51 kcal/porcia Porcie: 22 varenie: 1 hodina Použité: 0,34 g/0,20 g/48,82DezertVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 22 PORCIÍkyslé jablko – 1 kg voda – 200 ml veľký citrón – 2 ks čerstvý zázvor (koreň) – 3 cm hnedý cukor – 1 kg Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Jablká ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Odstráňte jadro a nakrájajte dužinu na veľké kocky.
Krok 2
Odstráňte kôru z citrónov a vytlačte šťavu.
Krok 3
Z cukru a vody uvaríme sirup, pridáme citrónovú kôru a šťavu, jablká a zázvor, ošúpané a najemno nastrúhané.
Krok 4
Džem varte na miernom ohni do zhustnutia, asi 20 minút. Ochlaďte a vložte do čistých suchých pohárov.