Ázijská soľ
K receptu
Táto soľ je skvelá na solenie rýb, napríklad lososa: vezmite 2 kusy filé z lososa aj s kožou. Na každých 500 g budete potrebovať 1,5 lyžice. l. táto soľ a 1 lyžička. hnedý cukor. Filet zo všetkých strán omotajte soľou, naukladajte kúsky na seba kožou von, zabaľte do fólie, nechajte 2 hodiny pri izbovej teplote a potom 12 hodín v chladničke.
zložitosť: ľahko Porcie: 250 varenie: 10 minBlenderŽiadna tepelná úpravaSušenie, sušeniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 250 PORCIÍ200 g strednej morskej soli 2 stonky citrónovej trávy 5–6 listov kafírovej limetky 1 lyžička. zázvorový prášok lupienky horkej červenej papriky (mlyn) Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Spodných 8–9 cm stoniek citrónovej trávy nakrájajte na kolieska a spolu s listami sušte na suchom a teplom mieste 3–4 dni. Potom rozdrvte v mlynčeku na kávu alebo mixéri na prášok.
Krok 2
Výsledný prášok zmiešame so soľou, dochutíme feferónkou z mlynčeka podľa chuti. Nechajte lúhovať 1-2 dni. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe.