K receptu
Tradične existujú dva hlavné typy konzervovania: na dlhodobé skladovanie a na rýchlu spotrebu. Toto je druhá možnosť, rýchlo sa uvarí a zje sa aj „okamžite“. V zásade ich môžete nechať a „zrolovať“ vrchnák, ale ak ich máte 2-3 týždne, budú to obyčajné kyslé uhorky, nie jemne solené. Aby boli uhorky chrumkavé, pridávajú sa červené ríbezle. Na tento účel sa niekedy pridávajú rastliny s opaľovacími vlastnosťami, napríklad dubová kôra.
zložitosť: ľahko Kalórie: 19,79 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 30 min Pridať. čas: 4 hodiny Použité: 1,11 g/0,14 g/3,59KonzervovanieBieloruská kuchyňaMoskovská kuchyňaPoľská kuchyňaruská kuchyňaUkrajinská kuchyňaVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokPiknikINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍuhorky (krátkoplodé, lepšie „Nezhinsky“) – 1 kg červených ríbezlí – 15 vetvičiek mäty – 10 vetvičiek vody – 1 l soli – 50 listov čiernych ríbezlí – 10 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Umyte a osušte uhorky, červené ríbezle, päť vetvičiek mäty.
Krok 2
Nádobu na morenie opláchnite a sterilizujte.
Krok 3
Do nádoby vložte uhorky, ríbezle a päť vetvičiek mäty.
Krok 4
Všetko, čo zostalo, povarte 2-3 minúty a výsledným nálevom potom zalejte uhorky, červené ríbezle a mätu. Nechajte 3-4 hodiny.