Chrumkavé jemne solené uhorky s červenými ríbezľami

K receptu

Tradične existujú dva hlavné typy konzervovania: na dlhodobé skladovanie a na rýchlu spotrebu. Toto je druhá možnosť, rýchlo sa uvarí a zje sa aj „okamžite“. V zásade ich môžete nechať a „zrolovať“ vrchnák, ale ak ich máte 2-3 týždne, budú to obyčajné kyslé uhorky, nie jemne solené. Aby boli uhorky chrumkavé, pridávajú sa červené ríbezle. Na tento účel sa niekedy pridávajú rastliny s opaľovacími vlastnosťami, napríklad dubová kôra.

zložitosť: ľahko Kalórie: 19,79 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 30 min Pridať. čas: 4 hodiny Použité: 1,11 g/0,14 g/3,59KonzervovanieBieloruská kuchyňaMoskovská kuchyňaPoľská kuchyňaruská kuchyňaUkrajinská kuchyňaVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokPiknikINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍuhorky (krátkoplodé, lepšie „Nezhinsky“) – 1 kg červených ríbezlí – 15 vetvičiek mäty – 10 vetvičiek vody – 1 l soli – 50 listov čiernych ríbezlí – 10 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Umyte a osušte uhorky, červené ríbezle, päť vetvičiek mäty.

Krok 2

Nádobu na morenie opláchnite a sterilizujte.

Krok 3

Do nádoby vložte uhorky, ríbezle a päť vetvičiek mäty.

Krok 4

Všetko, čo zostalo, povarte 2-3 minúty a výsledným nálevom potom zalejte uhorky, červené ríbezle a mätu. Nechajte 3-4 hodiny.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik