K receptu
Smotanový syr, červená ryba a uhorky sú perfektnou klasickou kombináciou. Američania ho zvyknú podávať na rožkoch, ale podľa nás chutí oveľa lepšie s croissantmi
zložitosť: ľahko Kalórie: 397,87 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 20 min Použité: 13,87 g/29,84 g/18,69Žiadna tepelná úpravaAmerická kuchyňaVečeraPopoludňajšie občerstvenieObčerstveniePárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 2 PORCIE100 g filé z lososa 2 stredné uhorky 3 polievkové lyžice. l. jemná smotana alebo tvaroh 1 zväzok kôprovej soli čerstvo mleté čierne korenie 2 croissanty Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Z kúska filé veľmi čerstvého surového lososa nakrájame 4 plátky s celkovou hmotnosťou približne 100 g. 2 stredné uhorky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
Krok 2
Dno malej nádoby ochutíme hrubozrnnou morskou soľou, celkom štedro. Pridáme vrstvu lososa a opäť výdatne osolíme. Pridáme uhorky a opäť dosolíme. Zatvorte a nechajte 1 hodinu.
Krok 3
Lososa a uhorky opláchnite pitnou vodou a osušte. Dochutíme olivovým olejom a čerstvo mletým čiernym korením.
Krok 4
Zmiešajte 3 polievkové lyžice. l. jemná smotana alebo tvaroh s malým zväzkom jemne nasekaného kôpru a čerstvo mletým čiernym korením.
Krok 5
Croissant prekrojíme pozdĺžne na polovicu, nie nadoraz, otvoríme, natrieme syrom a kôprom, pridáme lososa a uhorky. Zatvorte, mierne stlačte a podávajte.