Domáci jablčný ocot s medom a hrozienkami

Domáci jablčný ocot s medom a hrozienkami

K receptu

Pripravte si domáci jablčný ocot s medom a hrozienkami podľa nášho receptu na použitie tohto úžasného dochucovadla do omáčok, marinád, polievok a iných jedál. Ale stojí za to tráviť čas na produkte, ktorý je možné zakúpiť v každom obchode s potravinami? Nepochybne – už len preto, že domáci jablčný ocot je pripravený z prírodných surovín, bez konzervantov, vôní, farbív a iných „chemikálií“. Súhlasím, argument je vážny. Mimochodom, toto je presne ten produkt, ktorý môže použiť každý, kto chce schudnúť na široko propagovanej octovej diéte: nadbytočné kilá sa roztopia a bez poškodenia zdravia.

zložitosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 20 minPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIEmed – 3 lyžice. l.sladké jablká zimných odrôd – 5 kgcukor – 4 lyžice. l.svetlé hrozienka – 100 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Jablká nastrúhame aj so šupkou a jadrovníkom. Vložte do pohára so širokým hrdlom a zalejte 1 litrom teplej prevarenej vody. Nádoba by nemala byť naplnená viac ako do 2/3. Pridajte hrozienka a 2 polievkové lyžice. l. Sahara. Zakryte gázou. Nechajte na tmavom a teplom mieste 10 dní. Zmes sa má miešať 2-3 krát denne drevenou špachtľou.

Krok 2

Vzniknutú tekutinu preceďte do čistej nádoby cez niekoľko vrstiev gázy a vytlačte dužinu z ovocia. Zakryte gázou a odložte na tmavé a teplé miesto na ďalších 5 dní.

Krok 3

Pridajte med, premiešajte, zatvorte a položte na to isté miesto. Ocot bude pripravený za 1,5 až 2 mesiace. Hotový jablčný ocot preceďte, nalejte do čistých fliaš a dobre uzavrite. Skladujte na chladnom mieste.

UŽITOČNÉ RADY

Domáci jablčný ocot s medom a hrozienkami môžete použiť na rýchle nakladanie čerstvej zeleniny (karfiol, cvikla, mrkva, cibuľa), a tiež ako náhradu citrónovej šťavy pri príprave cesta.

MIMOchodom

Vo fľaši domáceho jablčného octu sa časom vytvorí sediment vo forme tmavých vločiek, ktorých vzhľad je presne vysvetlený tým, že výrobok je úplne prirodzený. Nie je potrebné sa toho obávať: toto zavesenie je absolútne neškodné.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik