Farmársky koláč s bylinkami a paradajkami

K receptu

Je jeseň a ja už mám chuť na niečo výdatné). Koláč s tvarohom, bylinkami a paradajkami je rýchly a veľmi chutný. Všetko na tomto koláči je vynikajúce… aj plnka aj rovnako chutné krehké cesto.

zložitosť: priemer Porcie: 8 varenie: 1 hodinaRúraPečenieRaňajkyVečeraVečeraPekáreňPárty, bufetINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍpšeničná múka (cesto) 200 g masla (cesto) 140 slepačích vajec (1 ks do cesta + 1 ks do plnky) 2 ks cukor (cesto) 0,5 ČL soľ (cesto) 1 ČL tvaroh TM syr Hochland (plnka) 400 g kyslé smotana (plnka) 100 g zelenej cibule (plnka) 1 zväzok cesnaku (stroúčiky na plnenie) 2 ks paradajky (plnka) 2 ks paprika podľa chuti (plnka) Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Múku zmiešame so soľou a cukrom. Studené maslo nakrájame na malé kúsky. Do múky pridáme 1 vajce a maslo. Vymiesime cesto. Zvinieme do gule, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.

Krok 2

Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, 1 vajcom, soľou a korením podľa chuti. Pridala som len trochu soli, keďže syr je slaný. Pridajte nasekané bylinky a jemne nasekaný cesnak, premiešajte.

Krok 3

Vyberte cesto z chladničky a rozdeľte ho do formy, pričom vytvorte strany. Torta je určená do formy o priemere 20-22 cm, ja mám oválnu formu s priemerom cca 20 cm…Na vrch poukladáme plnku, nakrájané paradajky,

Krok 4

Koláč pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov 30-40 minút do zlatista.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik