K receptu
Ak nemáte čas, môžete si túto polievku pripraviť z fazule z konzervy. Ale keď sa to urobí nasucho – vo fazuľovom vývare – ukáže sa to oveľa, oveľa chutnejšie!
zložitosť: priemer Kalórie: 555,27 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina 30 minút Pridať. čas: 8 hodín Použité: 31,59 g / 8,27 g / 93,05VarenieVečerapolievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE250 g suchej bielej fazule 250 g suchej červenej fazule 1 liter nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave 200 g cherry paradajok 2 stredné cibule 1 hlavička cesnaku 8 vetvičiek tymiánu olivový olej 1 ČL. semená rasce 0,3 lyžičky. semienka koriandra soľ čerstvo mleté čierne korenie tymián na podávanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Fazuľu namočte na 8–10 hodín do studenej vody, potom ju sceďte v cedníku, vložte do veľkého hrnca, pridajte 2 litre čerstvej studenej vody, priveďte do varu, pridajte 4 vetvičky tymiánu a varte 30 minút.
Krok 2
Cibuľu a 5 strúčikov cesnaku nakrájame jednotlivo veľmi nadrobno. Zahrejte 4 lyžice. l. olej, smažte cibuľu, miešajte, 10 minút. Pridajte rascu a cesnak, povarte ďalšie 2 minúty.
Krok 3
Vložte cibuľu a cesnak do panvice s fazuľou, priveďte do varu a varte 30 minút. Pridajte paradajky spolu so šťavou, soľou a korením. Varte ďalších 10 minút.
Krok 4
Kým sa polievka varí, nakrájajte zvyšný cesnak so zvyšnými lístkami tymiánu. Cherry paradajky prekrojíme na polovice, uložíme reznou stranou nahor do zapekacej misy, posypeme soľou, korením, cesnakom a tymianom. Pokvapkáme olejom a vložíme na 10 minút do rúry vyhriatej na 220°C (gril + konvekčný režim).
Krok 5
Hotovú polievku nalejeme do nahriatych tanierov, do každého taniera vložíme niekoľko upečených polovíc čerešní. Pokvapkáme čerešňovou šťavou uvoľnenou pri pečení a olivovým olejom, ozdobíme vetvičkami tymiánu a podávame.