K receptu
Nie je vôbec potrebné robiť šalát, aby ste sa opäť presvedčili o harmónii uhoriek a reďkoviek. S trochou fantázie môžete pripraviť občerstvenie v japonskom štýle. Bez ryže, ale s rybou.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 30 minMorenieEurópska kuchyňaRaňajkyVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetDovolenka detíRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4–5 stredných mladých uhoriek 4–6 veľkých reďkoviek 300 g filé z jemne nasoleného pstruha alebo lososa stredný zväzok zelenej cibule malý zväzok kôpru 3 polievkové lyžice. l. Dijonská horčica 2 lyžice. l. citrónová šťava extra panenský olivový olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kôpor nasekáme nadrobno a zmiešame s horčicou a citrónovou šťavou.
Krok 2
Rybu nakrájame na malé obdĺžnikové kúsky, opatrne zmiešame s horčicovou zmesou, preložíme do formy a dáme na 20-30 minút do chladničky.
Krok 3
Uhorky nakrájajte pozdĺžne na tenké plátky, reďkovky nakrájajte rovnako natenko, mierne šikmo.
Krok 4
Na každý plátok uhorky položte plátky reďkovky, potom kúsky rýb do stredu a mierne ohýbajte okraje zeleniny dovnútra a do stredu priviažte cibuľové pierko. Predjedlo pokvapkáme olivovým olejom, soľou a korením.