Grilované ratatouille s čerstvými paradajkami

K receptu

Ak si vaša chuť na toto zeleninové ratatouille vyžaduje mäsovú zložku, grilujte klobásky alebo špekačky.

zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 40 min Pridať. čas: 1 hodinaRúraPečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ4 veľké baklažány 3 stredné cukety 3 rôznofarebné sladké papriky 6 rôznofarebných paradajok 6 šalotiek 1 hlavička cesnaku 1 veľký zväzok zelenej bazalky (najlepšie malé lístky) 2 polievkové lyžice. l. Pesto zo sušených paradajok Extra panenský olivový olej Soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rúru so zapnutým grilom predhrejeme na 200°C alebo zapálime uhlíky v grile a necháme rozpáliť na biely popol. Baklažány a cuketu pozdĺžne nakrájame na plátky hrubé 2–2,5 cm. Šalotku a cesnak ošúpeme, priečne nakrájame na 3–4 kusy.

Krok 2

Všetku pripravenú zeleninu pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, baklažány a cuketu poukladáme mierne presahom na plechy vystlané papierom na pečenie, posypeme šalotkou a cesnakom a vložíme do rúry. Pečieme do zlatista, asi 15 minút. Alebo grilujte na grile.

Krok 3

Celé papriky položíme na zapálený plynový alebo elektrický horák alebo na grilovací rošt a opekáme, kým zo všetkých strán nesčernie. Spálenú papriku vložte do nádoby, prikryte fóliou a ochlaďte 15–20 minút. Potom ošúpte, odstráňte semená, stonky a blany.

Krok 4

Všetku zeleninu nakrájajte na ľahko konzumovateľné kúsky a premiešajte. Pesto zo sušených paradajok ochutíme olivovým olejom, soľou, korením a polovicou bazalky, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 1 hodinu postáť pri izbovej teplote.

Krok 5

Paradajky nakrájame na ľahko konzumovateľné kúsky a zmiešame so zvyšnými lístkami bazalky. Ak chcete ratatouille podávať horúce, zohrejte ho v rúre na 200°C, ale môžete ho podávať aj bez ohrevu. Pridajte paradajky a bazalku, premiešajte a podávajte. Toto jedlo chutí lepšie na druhý deň a môže sa uchovávať v chladničke až 3 dni.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik