K receptu
Ak si vaša chuť na toto zeleninové ratatouille vyžaduje mäsovú zložku, grilujte klobásky alebo špekačky.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 40 min Pridať. čas: 1 hodinaRúraPečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ4 veľké baklažány 3 stredné cukety 3 rôznofarebné sladké papriky 6 rôznofarebných paradajok 6 šalotiek 1 hlavička cesnaku 1 veľký zväzok zelenej bazalky (najlepšie malé lístky) 2 polievkové lyžice. l. Pesto zo sušených paradajok Extra panenský olivový olej Soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru so zapnutým grilom predhrejeme na 200°C alebo zapálime uhlíky v grile a necháme rozpáliť na biely popol. Baklažány a cuketu pozdĺžne nakrájame na plátky hrubé 2–2,5 cm. Šalotku a cesnak ošúpeme, priečne nakrájame na 3–4 kusy.
Krok 2
Všetku pripravenú zeleninu pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, baklažány a cuketu poukladáme mierne presahom na plechy vystlané papierom na pečenie, posypeme šalotkou a cesnakom a vložíme do rúry. Pečieme do zlatista, asi 15 minút. Alebo grilujte na grile.
Krok 3
Celé papriky položíme na zapálený plynový alebo elektrický horák alebo na grilovací rošt a opekáme, kým zo všetkých strán nesčernie. Spálenú papriku vložte do nádoby, prikryte fóliou a ochlaďte 15–20 minút. Potom ošúpte, odstráňte semená, stonky a blany.
Krok 4
Všetku zeleninu nakrájajte na ľahko konzumovateľné kúsky a premiešajte. Pesto zo sušených paradajok ochutíme olivovým olejom, soľou, korením a polovicou bazalky, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 1 hodinu postáť pri izbovej teplote.
Krok 5
Paradajky nakrájame na ľahko konzumovateľné kúsky a zmiešame so zvyšnými lístkami bazalky. Ak chcete ratatouille podávať horúce, zohrejte ho v rúre na 200°C, ale môžete ho podávať aj bez ohrevu. Pridajte paradajky a bazalku, premiešajte a podávajte. Toto jedlo chutí lepšie na druhý deň a môže sa uchovávať v chladničke až 3 dni.