Instantná nakladaná kapusta
K receptu
Táto rýchlovarná nakladaná kapusta sa páči každému, kto ju vyskúšal: chuť je nevtieravá, svieža a veľmi príjemná. Mimochodom, takéto predjedlo sa potom môže použiť ako základ pre rôzne jedlá! Nakladanú kapustu rozdeľte do misiek a do každej misky pridajte čerstvé paradajky alebo papriku, červenú cibuľu alebo nadrobno nakrájanú zelenú cibuľku, varené zemiaky alebo nakladané huby. Dochuťte trochou oleja a na stole budete mať celý šalátový bar. Instantná nakladaná kapusta môže byť dusená s bravčovým mäsom, kuracím mäsom a dokonca aj pridaná do kapustovej polievky! Chcete toto prázdne miesto urobiť „správnejším“? Nahraďte ocot zriedenou citrónovou šťavou (1:1): chuti nakladanej kapusty dodá zaujímavé citrusové tóny.
zložitosť: ľahko Kalórie: 456,20 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 20 min Použité: 3,32 g/33,19 g/33,82PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEpitná voda – 500 ml cukor – 70 rastlinný olej – 100 ml soľ – 1 polievková lyžica. l. biela kapusta – 500 g mrkvy – 1 ks stolový ocot (9 %) – 100 ml Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte marinádu na instantnú kapustu. Za týmto účelom kombinujte teplú vodu, cukor, rastlinný olej a soľ v hrnci alebo hrnci. Miešajte lyžičkou.
Krok 2
Nádobu s prísadami na marinádu položte na oheň, prikryte pokrievkou a priveďte do varu na vysokej teplote. Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť, kým nebude teplý.
Krok 3
Pripravte kapustu na morenie. Odstráňte vrchné listy, vyrežte stonku a hrubé časti hlávky kapusty. Nakrájajte kapustu na tenko a vložte do veľkej smaltovanej misy.
Krok 4
Poháre s objemom 0,3–0,7 litra dôkladne umyte sódou alebo špeciálnym odmasťovacím prostriedkom. Vnútro zalejeme vriacou vodou. Prevráťte na zloženú utierku a nechajte uschnúť.
Krok 5
Umyte a ošúpte mrkvu. Nastrúhajte na hrubom strúhadle alebo nakrájajte na veľmi tenké pásiky. Pridajte do kapusty. Dôkladne premiešajte a vložte do čistých suchých pohárov.
Krok 6
Do predtým vychladnutej marinády nalejte ocot a premiešajte. Nalejte kapustu a mrkvu do pohárov (zelenina by mala byť úplne pokrytá tekutinou).
Krok 7
Poháre zakryte plastovými viečkami a vložte do chladničky alebo pivnice. Nechajte 5-6 hodín (najlepšie cez noc). Instantná kapusta je pripravená!
UŽITOČNÉ RADY
Instantná nakladaná kapusta by sa mala skladovať na chladnom a suchom mieste (najlepšie v chladničke) po dobu jedného týždňa. Predídete tak kysnutiu a zachováte si peknú chrumkavú textúru.
MIMOchodom
Instantná nakladaná kapusta bude aromatickejšia a chutnejšia, ak do teplej marinády spolu s octom pridáte strúčik cesnaku pretlačený lisom a lyžicu rasce.